Nadějná 1. třetina, nevydařený zbytek zápasu. SKV prohrálo s Chodovem

20. 12. 2018

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové šli po výhře nad Tatranem na dalšího kvalitního pražského protivníka. A i nad Chodovem vedli! Po první třetině 3:2, a když se v úvodu druhé části trefil Svoboda, bylo to dokonce 4:2. Jenže favorit pak vzal osud střetnutí do vlastních rukou a nakonec vyhrál vysoko 13:4.

Duel s dvojnásobným mistrem České republiky se hrál na Jižním Městě už od desíti hodin dopoledne. Na utkání totiž dorazilo kolem pěti set školáků. A v úvodu sledovali slibnou snahu Vinohradských. Skóre otevřel v osmé minutě po střele ze standardky kapitán Ondřej Stuchlík.

Chodov následně srovnal, ale Vinohrady si vzaly vedení zpět. Dobré napadání Lukáše Gregora zužitkoval Jan Svoboda a střelou k tyči dal na 2:1. Domácí podruhé vyrovnali, ale přesto si nakonec do šaten odnášeli těsný náskok sokolové. Gregor vyběhl od mantinelu přes osu hřiště a přišpendlil míček do horního rohu Barákovy branky.

V úvodu druhé části bylo na hostující lavičce ještě veseleji. Kachnič unikal po levé straně hřiště, přihrál na volného Svobodu a ten nadvakrát dostal míček do sítě. Sokolové tak vedli o dvě branky. Hned vzápětí Chodovští snížili, ale i nadále to s výsledkem vypadalo pro Vinohrady nadějně.

Situace se zlomila až v polovině utkání. Následovala šestiminutovka, během které Chodov vsítil pět branek a definitivně zvrátil vývoj utkání. V posledním dějství ještě domácí dali pět gólů a nakonec vyhráli vysoko 13:4. Už v sobotu čeká sokoly další zápas, tentokrát na hřišti posledního Znojma.

FAT PIPE Florbal Chodov - TJ SKV 13:4 (2:3, 6:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 13. J. Koutný (T. Vávra), 18. Mikeš (Ondrušek), 31. Matejčík (Pražan), 32. M. Vávra (Ondrušek), 34. Řezáč (T. Vávra), 36. Pražan (Ondrušek), 37. Mikeš (Ondrušek), 48. M. Vávra (Ondrušek), 50. Ondrušek (M. Vávra), 54. M. Vávra (Ondrušek), 57. Ondrušek (M. Vávra), 60. M. Vávra (Pražan) – 8. O. Stuchlík (Hanák), 17. Svoboda (Gregor), 19. Gregor (Vnuk), 21. Svoboda (Kachnič). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 512.

Sestava SKV: Mazák - Hanák, O. Stuchlík (C), Jelínek, Houra, D. Záň, Kachnič, Rossi - Harnesk, Z. Stuchlík, Linhart - Gregor, Vnuk, Svoboda - Skřivánek, Hartman, J. Záň - Entlicher, Hájek. Trenér: Michal Pazdera.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.