Měli jsme několik šancí na odskočení, litoval prohry ve Znojmě Svoboda

24. 12. 2018

Muži A

2 minuty čtení

Pouhých osm vteřin dělilo sokoly ve Znojmě od tříbodového zisku. Jenže Vinohradští duel 17. kola Tipsport Superigy do vítězného konce nedotáhli a z Moravy si před Vánocemi odvezli jen bod. Dvougólový střelec Jan Svoboda popsal příčiny.

Boys vedli na hřišti Znojma 3:1 ve druhé třetině a v samotném závěru 4:3. Nakonec však o vedení při hře soupeře v šesti přišli a v prodloužení inkasovali rozhodující trefu. „Měli jsme v obou pasážích několik šancí na odskočení na vyšší brankový rozdíl,“ litoval výtáhlý forvard nevyužitých příležitostí.
 
„Stalo se nám poněkolikáté, že jsme tyto momenty nezvládli. Vlastním řešením situací se dostáváme pod tlak a soupeře na koně,“ dodal ještě hráč, který se prosadil ve 30. a ve 47. minutě duelu.
 
První trefu obstaral ve spolupráci s Lukášem Gregorem. Jejich společné napadání soupeřovy rozehrávky vyústilo ve ztrátu a následný gól vstřelený v oslabení. „S Gerim si toho moc říkat nemusíme a víme co jeden od druhého čekat. A to mě baví,“ pochvaluje si Svoboda vzájemnou spolupráci.
 
Jednobodový zisk ze Znojma znamená, že Sokol má nyní na kontě 15 bodů a je o skóre na 13. pozici. Na osmou příčku zajišťující účast v play off ztrácejí Vinohradští čtyři body. „Každý bod je zásadní. Chci hrát play off v Rieger Square Garden a to je mým cílem,“ řekl Svoboda odhodlaně.
 
A co vinohradský útočník na závěr vzkázal fanouškům a příznivcům SKV? „Ať se vyplní jejich sny o úspěšném tažení SKV superligou. A příjemné a klidné svátky,“ znělo jeho vánoční přání.
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.