Ostrý vstup do nového roku: Sokolové se v sobotu střetnou doma s Českou Lípu

2. 1. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Vinohrady v sobotu od 20 hodin večer přivítají v rámci 18. kola Tipsport Superligy na domácím hřišti Českou Lípu. Půjde o velice důležitý duel, oba týmy totiž mají na svém kontě shodný počet 15 bodů.

První vzájemné utkání navíc vyhrála Česká Lípa vysoko 11:5, sokolové se tak budou chtít za tuto porážku revanšovat. Z posledních tří superligových zápasů Vinohradští vydolovali čtyři body. Nejprve porazili před domácím publikem Tatran 6:5, následně padli s Chodovem ve „školním zápase“ 4:13, přičemž ale v úvodu druhé části vedli 4:2, a nakonec těsně před Vánoci padli na hřišti Znojma 4:5 v prodloužení. Tato ztráta mrzí vinohradský tým nejvíce, jelikož sokolové opět vedli o dvě branky a ještě osm vteřin před koncem hájili těsný jednogólový náskok.

Florbalový klub z České Lípy do nejvyšší soutěže postoupil v sezoně 2016/2017. Českolipští tehdy v baráži zaskočili Kladno a vybojovali si místenku v Tipsport Superlize. V ní se tak aktuálně nacházejí druhý ročník po sobě. V minulé sezoně obsadila Česká Lípa desáté místo. V té nynější se je na 12. místě a má stejný počet bodů jako třinácté Vinohrady, ovšem lepší rozdíl ve skóre. Jasnými lídry týmu jsou Radek Krajcigr a Štěpán Slaný. První jmenovaný je 29 góly třetím nejlepším kanonýrem superligy a Slaný je s 10 asistencemi nejlepším nahrávačem České Lípy.

Sobotní utkání je na programu od 20 hodin večer a hostit ho bude tradičně domácí Rieger aréna. Vstupné činí 40 Kč, permanentkáři a členové klubu mají vstup zdarma. Přijďte sokoly podpořit v jejich snažení dotáhnout se na vyšší superligové příčky a ještě zabojovat o účast ve vyřazovací části!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.