Pořád jsem ve vyrovnání věřil, řekl po dramatickém duelu s Lípou Hartman

8. 1. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Po sobotním utkání byl právem vyhlášen nejlepším hráčem SKV. Na výhře nad Českou Lípou se totiž útočník Petr Hartman podílel 4 body. V závěru duelu to byl on, kdo vstřelil kýžený kontaktní gól na 5:6. Nyní už se svými spoluhráči vyhlíží víkendové zápasy s ostravskými soupeři.

Sokolové načali utkání 18. kola Tipsport Superligy s Českou Lípou skvěle a po první části vedli 3:1, jenže prvních deset minut druhé třetiny jim hrubě nevyšlo a o náskok i vedení rychle přišli. „Do druhé třetiny jsme nastoupili bez koncentrace a nasazení, bohužel se to nestalo poprvé. Opět jsme přestali hrát naší hru a plnit stanovené pokyny, což nás stálo vedení v zápase a soupeř získal pocit převahy,“ ohlédl se za nevydařenou pasáží Hartman.

Florbalisté Sokola se pak sice snažili ve třetí části dotahovat, ale naopak znova inkasovali a postupně prohrávali 3:5 a 4:6. Už čtyři minuty před koncem tak zkusili hru bez brankáře. „Ve třetí třetině jsme dotahovali, avšak naše chyby vedly k dalším brankám do naší sítě. Při hře v šesti zůstával stále dostatek času na vytvoření gólových příležitostí a pořád jsem věřil ve vyrovnání. Tři minuty před koncem se nám podařilo jednu šanci proměnit a vyrovnání přišlo těsně před závěrečnou sirénou,“ popsal Hartman dramatický konec utkání.

Vinohradští tak po mohutném finiši srovnali na 6:6 a vydolovali ze zápasu bod. Ten druhý v prodloužení vystřelil povedenou trefou Jan Svoboda. Po zisku dvou bodů se Vinohrady v tabulce posunuly na 11. příčku. Nyní se SKV v pátek utká na domácí půdě s Vítkovicemi a v neděli zamíří do Ostravy, aby zde sehrálo zápas s místním FBC.

„Zápasy s Vítkovicemi a Ostravou budou takové, jaké si je uděláme. Již několikrát jsme ukázali, že jsme schopní hrát s týmy z vyšších pozic tabulky. Budeme tak mít další možnost pouze svým přístupem posunout koncentrovaný výkon na delší časový úsek než třicet minut, což by nás mohlo dovést k důležitým bodům,“ připomněl šikovný útočník dvě výhry nad Tatranem nebo solidní domácí zápasy se Spartou a Chodovem. Páteční utkání se hraje od 20 hodin, nedělní od 18.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.