Marian Jelínek: Musíme mít vůli vyhrát a obětovat se pro tým

12. 2. 2019

Muži A

3 minuty čtení

První třetina v Liberci Marianu Jelínkovi i celému SKV vyšla. Obránce Vinohrad zaznamenal dva body a sokolové vedli po 20 minutách 3:0. Jenže pak se domácí nadechli k obratu a nakonec slavili v pondělním televizním utkání vítězství 6:5. Vysoký zadák už vyhlíží poslední dva duely základní části, které rozhodnou o dalším osudu sokolů.

Ve 12. minutě narýsoval Jelínek chytrou přihrávku na volného Gregora, který svou dělovkou otevřel skóre. O minutu později se vinohradský obránce sám rozhodl projít libereckou obranou a jeho pohotová střela zapadla do sítě. Úvod ze strany SKV byl snový. „V první řadě se nepovedl start Liberci. Nebyli důrazní, dávali nám relativně dost prostoru v útočném pásmu a při rozehrávce. Nejen z toho pramenil náš luxusní náskok 3:0,“ popsal Jelínek příčiny vydařeného úvodu utkání.

Jenže pak Liberečtí stáhli hru na dvě pětky a začali být v útoku nebezpečnější. Po dvou třetinách snížili náskok na jedinou trefu a v závěrečné dvacetiminutovce převrátili definitivně skóre na svou stranu. „Především druhá třetina byla slabá. Dvě zbytečná oslabení, včetně toho mého, nám vzala síly. Liberec přidal na důrazu a my jsme nebyli schopni se dostat do šancí. Ve třetí třetině nás pak trápily koncovka a hlavně pasivita při liberecké rozehrávce, kdy jsme jejich bekům nechali obrovský prostor pro tvoření hry a střely,“ zhodnotil zbytek televizního zápasu.

Přestože Jelínek v utkání zaznamenal dva body za jeden gól a jednu nahrávku a v posledních zápasech se mu daří, necítí, že by se jeho pozice v mužstvu zásadně změnila. „Svou roli vnímám pořád stejně. Tady se na osobní statistiky nehraje. Chceme skončit po základní části nejhůře na desátém místě. Máme poslední dvě šance a musíme doufat, že Lípa nebude stoprocentní.  Nebudu ovšem lhát, že mě to netěší. Těší! Ale radši bych bral tři body do tabulky,“ přiznal, že týmové úspěch by znamenal víc.

Poslední dva duely základní části odehrají Vinohradští v Rieger aréně. Nejprve v neděli přivítají Pardubice a o týden později Bohemians. Právě duel s Pardubicemi může mnohé v boji o kýženou desátou příčku naznačit. Východočeši se totiž v tabulce nacházejí pouze o příčku níže a na SKV ztrácejí tři body. „Čekají nás dva tréninky, při kterých si mimo jiné uděláme rozbor hry Pardubic. Tady už jde především o psychickou pohodu, vůli vyhrát a obětovat se pro tým, sebe i své ego,“ dodal na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.