Víkendové menu: Ladies hrají na jihu Čech, Benfika může zabojovat o 3. příčku

16. 2. 2019

Klub

4 minuty čtení

Už jen tři zápasy zbývají do konce základní části 1. ligy žen. Dva z nich se uskuteční o tomto víkendu. Ladies se v sobotu představí na hřišti Soběslavi a v neděli zamíří do Týna nad Vltavou. Dva venkovní duely sehraje také mužské béčko, které by se ještě rádo posunulo výš v tabulce divize.

Ladies budou znovu hájit první příčku prvoligové tabulky. Na druhou Florbalovou akademii z Mladé Boleslavi mají náskok čtyř bodů, ovšem hráčky středočeského týmu mají jeden zápas k dobru. V sobotu se svěřenkyně kouče Sigla vydají do Soběslavi, kde si ve 2. kole připsaly jednu ze dvou porážek v aktuálním ročníku. Od té doby se se soupeřem z jihu Čech utkaly ještě dvakrát a pokaždé zvítězily. Nejprve vysoko 16:2 a před 14 dny díky dobrému úvodu 8:4.

V neděli čeká ženské áčko Týn nad Vltavou. Po Soběslavi se jedná o druhý tým, který dokázal Ladies v letošní sezona porazit. Stalo se tak v osmém kole na začátku listopadu, kdy se vinohradským florbalistkám nedařilo v zakončení a byla z toho těsná porážka 1:2. Také Týnu dokázaly Ladies porážku z úvodního vzájemného střetnutí oplatit. Doma vyhrály 5:1 a 5:0. Aktuálně mají Vinohrady na kontě 11 výher v řadě.

Do finiše jde v divizi Benfika. Tým trenéra Viktora Vondry se o víkendu představí v Chlumci nad Cidlinou proti Kolínu a v Hostivicích proti Panthers B. Mužské béčko se nachází na páté příčce divizní tabulky, přičemž na čtvrté Prague Tigers ztrácí pouze bod a na třetí Olymp mu chybí body čtyři. Do konce sezony ještě celkově zbývají čtyři zápasy, tudíž není vidina zisku třetí příčky nereálná.

První místo se budou snažit udržet dorostenci a muži C. Dorostenci usilují o návrat do 1. ligy a na druhou rezervu pražské Sparty mají tříbodový náskok. Hlavně nedělní duel s Královým Dvorem, který je na třetí pozici, bude mít náboj. Muži C vévodí regionální lize a v sobotu je čeká derby s céčkem Bohemky. Za tento tým nastupují také bývalí superligoví hráči Martin Poláček a Martin Šimek. V Rieger aréně se v sobotu představí dorostenky a v neděli ženy C.

SOBOTA:

Ženy A:
18:00 Banes Florbal Soběslav - TJ SKV (SH TJ Spartak Soběslav)

Muži B:
19:00 FBC Pitbulls Kolín - TJ SKV (Slavíčkova hala Chlumec nad Cidlinou)

Muži C:
9:00 TJ SKV - IBK Kubánský Klan (SH Králův Dvůr)
13:30 TJ SKV - FbŠ Bohemians C (SH Králův Dvůr)

Muži D:
15:00 TJ SKV - TJ Sokol Dobříš (SH Děkanka)
17:20 TJ SKV - Sport Eden Beroun (SH Děkanka)

Ženy B:
8:00 TJ SKV - Panthers Děkanka Praha B (SH ZŠ Kunratice)
11:00 TJ SKV - FbŠ Bohemians B (SH ZŠ Kunratice)

Dorostenci B:
15:00 TJ SKV - Florbalová akademie MB (Nová MSH Mladá Boleslav)
18:30 TJ SKV - FBC Draci Řičany modří (Nová MSH Mladá Boleslav)

Dorostenky:
11:00 TJ SKV - FBC Pitbulls Kolín: Pitbullačky (Vinohrady)
15:00 TJ SKV - Kanonýři Kladno (Vinohrady)

Mladší žáci:
11:00 TJ SKV - OpenCamps Tatran Střešovice (Unihoc Aréna Praha)
12:20 TJ SKV - Florbalová akademie MB (Unihoc Aréna Praha)
+ zápas o umístění

NEDĚLE: 

Ženy A:
16:00 Rudý Dračice Mladých nadějí Týn - TJ SKV (SH Týn nad Vltavou) 

Muži B:
21:00 Panthers Praha B - TJ SKV (Sport Centrum Hostivice)

Ženy C:
14:50 TJ SKV - Cirkus Praha (Vinohrady)
17:10 TJ SKV - Florbalová akademie MB-C-KPY (Vinohrady)

Dorostenci:
9:00 TJ SKV - T.B.C. LUCERN Králův Dvůr (TJ Radlice)
13:30 TJ SKV - Panthers Praha B (TJ Radlice)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.