Dvougólový Jan Svoboda: Proti Pardubicím jsme chtěli vyhrát a šli jsme za tím

19. 2. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Soustředěný výkon podali hráči SKV v utkání 25. kola Tipsport Superligy proti Pardubicím. Derby dvou Sokolů nakonec ovládli 5:1 a posunuli se v tabulce na desátou příčku. Dvěma góly se na důležitém vítězství podílel Jan Svoboda. A nebyly to ledajaké góly, nýbrž dvě pohledné individuální akce.

Vinohradští dovolili v neděli svému soupeři vsítit pouze jednu branku. „Hráli jsme od začátku dobře z defenzivy, minimalizovali brejkové situace soupeře a v této roli se udrželi po většinu zápasu. To byl klíč, který nám přinesl body již dříve. A hlavně jsme chtěli vyhrát a šli za tím,“ uvedl hlavní příčiny úspěšného výsledku útočník Jan Svoboda.

Vytáhlý forvard byl jedním z hlavních strůjců triumfu. Nejprve ve 43. minutě zvyšoval na 2:0 poté, co si seběhl pro míček do rohu, obehrál jednoho obránce a kličkou obelstil také brankáře Haleše. „U prvního gólu to pro mě bylo nepochopitelné zaváhání gólmana hostí. Kvůli svému výjezdu mi daroval gól na zlatém podnose,“ popsal svou první trefu.

Jestliže první gól Svobody domácí publikum potěšil, pak ten druhý musel fanoušky SKV zvednout ze sedadel. „Tyčka“, jak se Svobodovi přezdívá, si nic nedělal ze dvou dotírajících obránců, doběhl až před branku a pověsil míček do sítě. „Druhý gól? Euforie, nesmysl, nevím, co jsem dělal,“ smál se dvoubrankový střelec. Jeho druhý zásah uzavřel gólový účet střetnutí na 5:1.

SKV je tak aktuálně na desáté příčce, o bod před jedenáctou Českou Lípou. Desáté místo po základní části přitom znamená přímou záchranu v nejvyšší soutěži. Pokud sokolové chtějí výhodnou pozici udržet, musejí porazit Bohemians nebo případně čekat na zaváhání České Lípy, která se utká v posledním kole představí na hřišti Bulldogs Brno.

„V pondělí a v úterý si odpočineme, pak se během tří tréninků kvalitně naladíme a v neděli ukončíme sezonu,“ věří Svoboda v dobrý konec. Závěrečný duel základní části s FbŠ Bohemians je na programu stejně jako všechny ostatní zápasy 26. kola v neděli od 17 hodin večer. Přijďte sokoly v klíčové bitvě podpořit!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.