Shrnutí víkendu: Benfika už je 3.! Céčko prodloužilo vítěznou sérii na 13 duelů

20. 2. 2019

Klub

4 minuty čtení

SKV má za sebou vydařený víkend. Kromě důležitých triumfů mužského a ženského áčka se dařilo i ostatním týmům. Benfika nasbírala ve dvou zápasech čtyři body a posunula se na bronzovou příčku divize. Céčko nadále válí. Proti Kubánskému Klanu a C týmu Bohemians zapsalo 12. a 13. výhru v řadě a vévodí regionální lize.

Benfika nejprve v sobotu zajížděla na horkou půdu do Chlumce nad Cidlinou, kde se utkala s domácím Kolínem. Sokolům vyšla druhá polovina úvodní třetiny na výbornou. Nejprve se ujala Špačkova rána, kterou si kolínský obránce srazil do vlastní sítě, náskok rozšířil svou premiérovou trefou za béčko junior Jestříbek a třetí gól přidal v závěru třetiny Švejda.

Ve zbytku zápasu už však Vinohradští produktivní nebyli a spíše hájili náskok. Kolínští florbalisté se ve druhé části dostali na dostřel, ale víc než dvě branky vstřelit nedokázali. Ve druhém víkendovém utkání se svěřenci Viktora Vondry představili v Hostivích proti Panthers. Také v neděli měli skvělý úvod a ve 14. minutě vedli 3:0.

Jenže pak nepochopitelně vypnuli v obraně a během tří minut si nechali nasázet čtyři branky. Gólová přetahovaná pokračovala až do závěru duelu. Trčálek dal ze standardky čtyři minuty před koncem na 6:5, ovšem za domácí odpověděl stejnou mincí Polcar. Rozhodnutí přišlo až v nájezdech. Za SKV se prosadil pouze Klíma, kdežto Panthers měli dva úspěšné exekutory. Před posledními dvěma zápasy je béčko na třetí příčce divize.

Céčko popáté za sebou zažilo šestibodový turnaj a má nyní šňůru 13 výher v řadě. Celtics přitom museli sobotní ranní zápas v Králově Dvoře otáčet. Kubánský Klan se rychle dostal do vedení 2:0. Jenže postupně přebrali iniciativu sokolové. Jejich převaha vyústila v obrat a pohodovou výhru 7:2, hattrickem se na ní podílel navrátilec do sestavy céčka Olda Pilecký.

Druhý zápas sobotního turnaje sliboval atraktivní bitvu. Bohemians C patří k lepším týmům v regionální lize, první vzájemné střetnutí navíc ovládli 7:3. Jenže tentokráte sokolové vycházeli z dobré obrany a hodně času dokázali držet míček na florbalkách. Výsledkem byla výhra 5:2 a potvrzení prvního místa v tabulce. Na příštím turnaji se céčko utká s druhými Future.

Dvě výhry zaznamenali také dorostenci a díky tomu vedou 2. ligu o tři body před druhou Spartou B a o 14 před třetím Benešovem. Stoprocentní bylo rovněž mužské déčko, které si tak polepšilo na čtvrtou příčku tabulky. Po jedné výhře nasbíraly ženy B a dorostenky. 

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY: 

Muži B:
FBC Pitbulls Kolín - TJ SKV 2:3
Panthers Praha B - TJ SKV 7:6 po sam. náj.

Muži C:
TJ SKV - IBK Kubánský Klan 7:2
TJ SKV - FbŠ Bohemians C 5:2

Muži D:
TJ SKV - TJ Sokol Dobříš 9:3
17:20 TJ SKV - Sport Eden Beroun 7:4

Ženy B:
TJ SKV - Panthers Děkanka Praha B 5:2
TJ SKV - FbŠ Bohemians B 1:2

Ženy C:
TJ SKV - Florbalová akademie MB-C-KPY 1:4
TJ SKV - Cirkus Praha 1:2

Dorostenci:
TJ SKV - T.B.C. LUCERN Králův Dvůr 4:3
TJ SKV - Panthers Praha B 10:4

Dorostenky:
TJ SKV - Kanonýři Kladno 4:3
TJ SKV - FBC Pitbulls Kolín: Pitbullačky 3:4

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.