Drama se špatným koncem. Sokol prohrál s Bohemians 7:8 a musí do play down

24. 2. 2019

Muži A

4 minuty čtení

Závěrečný zápas základní části se Vinohradským výsledkově nevydařil. Sokolové prohráli doma s Bohemians 7:8, ačkoliv se jim dvakrát v utkání povedlo stáhnout třígólovou ztrátu. Vítěznou branku vstřelili klokani necelé dvě minuty před koncem. Vinohrady se tak kvůli vítězství České Lípy v Brně sesunuly na 11. příčku a superligovou příslušnost budou muset hájit v play down, kde se střetnou se Znojmem.

Někteří diváci se ještě ani nestihli pořádně usadit a hosté už vedli o tři góly. První desetiminutovka domácím opravdu nevyšla. V té druhé však byli lepším týmem a v závěru úvodního dějství přišla odměna. Hartman v početní výhodě vyběhl s míčkem přes osu hřiště a střelou umístěnou pod ruku brankáře snížil. O dvě minuty později se stejný hráč prosadil podruhé, když po spolupráci se Svobodou zakončil rychlý brejk.

Vinohradští v úvodu druhé části nevyužili dvě přesilovky, ale dlouho je to mrzet nemuselo. Hartman ve 30. minutě krásně našel od zadního mantinelu Skřivánka, který nekompromisní střelou na zadní tyč srovnal. Závěr prostřední dvacetiminutovky přinesl dva kuriózní góly. Nejprve sokolové nešťastně tečovali do sítě Čihákův pokus a o chvíli později na druhé straně z nulového úhlu srovnal na 4:4 Svoboda.

Sokolům nevyšel úvod první třetiny a to samé se dá říci o třetí části. Domácí museli čelit dvěma oslabením a nechali mladíka Patrika Šebka během 13 minut zkompletovat čistý hattrick. Bohemians tak podruhé v utkání vedli o tři branky. Jenže hráči Sokola flintu do žita nehodili. Naopak. Trenéři vzali oddechový čas, Weissgärber zůstal na střídačce a SKV už pět minut před závěrečnou sirénou zkoušelo hru v šesti.

Snížení přišlo rychle. Na začátku 56. minuty napřáhl od mantinelu Lanc a jeho střela propadla brankáři Kotoučkovi až za brankovou čáru. Přesně dvě minuty poté vinohradský dělostřelece napřáhl znova a Kotouček opět na jeho ránu nestačil. Zaplněná Rieger aréna hnala domácí za vyrovnáním a dočkala se! Skřivánek nastřelil míček před branku, odkud ho usměrnil do sítě Svoboda.

Sokolové sahali po bodu pouze 20 vteřin. Divoká pasáž hry vyústila ve vyloženou šanci Bohemians, Buršík posunul míček na Čiháka a ten obstaral vítězný gól hostujícího celku. SKV opět vrhlo síly do útoku, zkusilo hru bez brankáře, ale tentokráte už očekávané vyrovnání nepřišlo. Naproti tomu Česká Lípa v souběžně hraném zápase vyhrála na hřišti Bulldogs Brno 8:7 po nájezdech a odsunula SKV na 11. příčku.

„Výpadek v prvních deseti minutách, nevyužité přesilovky na začátku druhé třetiny a nekoncentrace na počátku třetí třetiny nás stály poklidný konec sezony. Děkujeme skvělým divákům,“ zhodnotil duel kouč Sokola Michal Pazdera. Série 1. kola play down odstartuje o víkendu 9. a 10. března. Vinohradští začnou proti Znojmu dvěma zápasy na domácí půdě.

TJ SKV - FbŠ Bohemians 7:8 (2:3, 2:1, 3:4)

Branky a nahrávky: 18. Hartman (Svoboda), 20. Hartman (Skřivánek), 30. Skřivánek (Hartman), 38. Svoboda, 56. Lanc (Skřivánek), 58. Lanc (Skřivánek), 58. Svoboda (Skřivánek) – 4. Kieler (Krebner), 7. Juha (Zezulka), 10. Krebner (Buršík), 37. Čihák (Krebner), 41. Šebek (Krebner), 45. Šebek (Kieler), 54. Šebek, 59. Čihák (Buršík). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:3, navíc O. Stuchlík (SKV) 5 min. Využití: 1:2. Diváci: 265.

Sestava SKV: Weissgärber - O. Stuchlík (C), Hanák, D. Záň, Lanc, Kachnič, Jelínek - Harnesk, Z. Stuchlík, Linhart - Vnuk, Gregor, Svoboda - Skřivánek, J. Záň, Hartman. Trenéři: Michal Pazdera a Boleslav Kytka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.