Boleslav Kytka se stal novým sportovním ředitelem SKV

7. 3. 2019

Klub

3 minuty čtení

Funkci sportovního ředitele florbalového oddílu TJ Sokol Královské Vinohrady nově obsadil Boleslav Kytka, který v klubu působí jako hráč už od roku 1997.

Posledních deset let se o sportovní úsek klubu staral Vilém Svoboda, nyní už bývalý člen vedení. „Vilas“ i po odchodu z vedení zůstává v SKV a bude nadále působit jako trenér mládeže. Po „Vilasovi“ přebírá štafetu sportovního ředitele Boleslav Kytka, který je aktuálně součástí realizačních týmů obou A týmů. Díky své bohaté trenérské praxi, kterou započal jako asistent už v roce 2008, je detailně seznámen s děním v klubu. Bolek je rovněž držitelem druhé nejvyšší trenérské licence B.

„Chtěl bych navázat na práci, která se povedla udělat u starších kategorií a začít ji uplatňovat také u mladších ročníků. Důležitým bodem pro mě bude doplnit, průběžně probírat a diskutovat klubovou koncepci,“ vytyčil si nový sportovní ředitel Kytka hlavní cíle svého působení, a dále svou myšlenku doplňuje: „Chci, aby trenéři více cítili, že další směřování klubu je také v jejich rukou, mají možnost se na něm podílet a aktivně ho ovlivnit. Je to naše společná práce. Mít klubovou koncepci je jedna věc, ale pokud se na její tvorbě nepodílí trenéři sami a je jim jen předložena, jen těžko ji přijmou za svou.“

Není to ale jen klubová koncepce, kterou plánuje nový sportovní ředitel řešit. „Nedílnou součástí každodenní práce v klubu je komunikace mezi mnoha lidmi – nejen trenéry a hráči nebo rodiči, ale také trenéry navzájem. A zde určitě vidím prostor pro zlepšení.“

„Schopnost se adaptovat je stěžejní v jakékoliv lidské činnosti. Nelze si myslet, že nastavíme kormidlo klubu do nějakého směru a nemusíme na něj už nikdy sáhnout. Musíme být pružní a reagovat na trendy, které okolo sebe vidíme, případně je v budoucnu být schopní sami určovat. Pracovat s trenéry na jejich vzdělávání a rozvoji. Jinak se snadno stane, že nás ostatní předběhnou a my zůstaneme viset vzadu,“ uzavírá Kytka své myšlenky.

Boleslav Kytka bude v oblasti sportovní složky úzce spolupracovat s novým členem výboru oddílu Janem Svobodou, v jehož gesci je právě sportovní oblast provozu klubu.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.