Ladies odstartují play off domácím duelem s Českou Lípou

8. 3. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Základní část 1. ligy je minulostí. Ladies se nyní chystají na 1. kolo vyřazovací části, ve kterém se o nadcházejícím víkendu dvakrát střetnou s Českou Lípou. Osmý celek základní části nejprve v sobotu odpoledne přivítají v Rieger aréně, v neděli se pak vydají do Nového Boru, kde se uskuteční druhé střetnutí série. Úvodní kolo play off se hraje na dva vítězné zápasy.

O výběru soupeře pro 1. kolo play off jsme psali podrobně v jiném článku. Ženské áčko zvolilo Českou Lípu, se kterou v základní části v obou případech neztratilo a připsalo si šest bodů po výhrách 12:2 a 9:5. Severočešky nasbíraly v dlouhodobé soutěži 12 bodů a o tři body tak pronikly do vyřazovacích bojů, na úkor posledního Litvínova. Přesto ovšem není radno soupeře ze severu Čech podceňovat.

Jak v prvním, tak ve druhém vzájemném duelu s SKV měla Česká Lípa pasáže, ve kterých sokolkám nadělala potíže. V domácím střetnutí (ovšem v azylu na Zeleném pruhu) to byla první třetina, v duelu na severu Čech pro změnu ta třetí. „Tam to bylo trošku dané tím prostředím. Přece jen Zelený pruh není naše domácí hala a necítily jsme se tam jako doma. V Rieger aréně jsme mnohem silnější,“ vysvětluje před startem série útočnice Natálie Bartošová.

Ladies byly v základní části 1. ligy týmem s nejlepší defenzivou. Naopak v útoku se však v některých duelech trápily. To by chtělo pro play off vyladit. „Důležité bude, abychom se soustředily na naší hru a na náš výkon. Musíme je přehrát v určitých florbalových aspektech. Pokud to splníme, tak se můžeme radovat z vítězství,“ přidává Bartošová recept na víkendového soupeře.

Celý tým je samozřejmě po absolvování základní části na play off natěšený. „Těšíme se moc. Bude to pro nás výzva uspět a bojovat o extraligu. V týmu panuje dobrá atmosféra, ale nesmíme se nechat unést. Prohrát nebo vyhrát si to můžeme jen a jen samy,“ dodala Bartošová. Sobotní duel na Vinohradech je na programu od 14 hodin a předchází superligovému klání mužů se Znojmem. Přijďte sokolky podpořit v jejich snaze o návrat do extraligy! SKV = Síle Které Věřím.

PROGRAM 1. KOLA PLAY OFF 1. LIGY ŽEN:

sobota 14:00 TJ SKV - FBC Česká Lípa (Vinohrady)
neděle 16:00 FBC Česká Lípa - TJ SKV (SH TJ Jiskra Nový Bor)

Foto: Otakar Prášek/Pulver foton

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.