Jednoznačný postup. Ladies dvakrát porazily Českou Lípu a jsou ve čtvrtfinále

10. 3. 2019

Ženy A

5 minut čtení

Vinohrady ukončily sérii 1. kola play off 1. ligy žen v nejkratší možné době. Nad Českou Lípou zvítězily jak v sobotu v Rieger aréně, tak i v neděli v Novém Boru a do čtvrtfinále půjdou se solidní bilancí 19 vstřelených branek ve dvou zápasech. V dalším kole ženské áčko vyzve Rudé dračice z Týna nad Vltavou.

Ladies vstoupily do úvodního utkání vyřazovací části aktivně a od začátku usilovaly o vstřelení branky. Jako první se v deváté minutě prosadila po střele od mantinelu kapitánka Trunečková. O chvíli později dobře zamířila Urbášková a třetí gól v krátkém časovém rozmezí přidala po dorážce Kylarová. Ladies ještě do konce úvodní části nasázely další tři branky a de facto rozhodly o osudu utkání.

Česká Lípa si totiž větší šance nevypracovávala, vinohradská obrana působila jistě, včetně brankářky Kuchyňkové, která si přeci jen pár zákroků po střelách z dálky připsala. V prostřední části se gólostroj domácích hráček trochu zadrhl, přesto si svěřenkyně trenéra Sigla udržovaly převahu v držení míčku. Definitivní stvrzení výsledku pak přišlo v závěrečném dějství.

Nejprve se ujala střela obránkyně Šádkové. Poté následovaly dva přesilovkové góly jako přes kopírák. Bartošová v obou případech sehrála míček na Vejvodovou a ta se ani jednou nemýlila. SKV vyhrálo 9:0, Bartošová zaznamenala proti Lípě jeden gól a tři asistence, Vejvodová, Kylarová a Urbášková skórovaly dvakrát. „V utkání jsme měli převahu, kterou jsme přetavili v první vítězství v sérii,“ ohlédl se za duelem asistent trenéra Pavel Doubek.

TJ SKV - FBC Česká Lípa 9:0 (3:0, 0:0, 6:0)

Branky a nahrávky: 9. Trunečková (Bartošová), 10. Urbášková (Kytková), 10. Kylarová (Kalistová), 14. Bartošová (Hamerníková), 14. Urbášková, 15. Kylarová (Kalistová), 48. Šádková (Vejvodová), 49. Vejvodová (Bartošová), 51. Vejvodová (Bartošová). Rozhodčí: Bína, Šubrt. Vyloučení: 0:3. Využití: 2:0. Diváci: 38.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická - Kylarová, Vejvodová, Kalistová - Bursová, Bartošová, Hamerníková - Urbášková, Kytková, Žižková. Trenér: Jonáš Sigl.


Druhý zápas série se odehrál kvůli obsazenosti českolipské haly v Novém Boru. Ani v neděli se ale překvapení nekonalo a ženské áčko si dokráčelo pro postup. Už ve čtvrté minutě otevřela gólový účet střetnutí Šádková. O dvě minuty později zvýšila na 2:0 Vejvodová. Stejná hráčka se pak v závěru úvodní části prosadila ještě jednou a stanovila skóre po dvaceti minutách.

SKV nepolevovalo a nadále navyšovalo svůj náskok, ačkoliv ve 36. minutě poprvé v sérii inkasovalo. Brankářka Vyrobíková tak nenavázala na svou kolegyni Kuchyňkovou, jíž se v sobotu povedlo vychytat nulu. Vyrobíková si však jistě spravila chuť úspěšným výhozem, kterým na konci druhé třetiny našla Kalistovou. Rychlá útočnice SKV skórovala a vinohradská gólmanka tak slavila zápis do statistik v podobě asistence.

Vinohrady nakonec zvítězily 10:1 a sérii s Českou Lípou ovládly 2:0 na zápasy s celkovým skóre 19:1. V utkání se dařilo vícero hráčkám. Tři body za jeden gól a dvě asistence brala obránkyně Sladkovská. Dvě branky se pak podařilo vsítit Šádkové, Vejvodové, Kalistové a Bursové. Dvěma gólovými nahrávkami se prezentovala Bartošová, která je tak s pěti asistencemi nejlepší nahrávačkou dosavadního průběhu vyřazovací části.

„Jsme moc rádi za postup ve dvou zápasech. I když dnešní svátek florbalu v Novém Boru moc florbalové krásy nepobral, padlo několik opravdu hezkých branek a nikdo se nezranil, což také hodnotíme na místních parketách jako úspěch. Česká Lípa hrála velmi bojovně a v celé sérii nevynechala jediný souboj. Děkujeme soupeři za bojovnou, ale férovou sérii,“ řekl po utkání Pavel Doubek.

FBC Česká Lípa - TJ SKV 1:10 (0:3, 1:5, 0:2)

Branky a nahrávky: 36. Cháberová (Šmídová) - 4. Šádková (Bartošová), 6. Vejvodová (Sladkovská), 17. Vejvodová, 23. Kalistová (Sladkovská), 24. Sladkovská (Trunečková), 29. Hamerníková (Bartošová), 30. Bursová (Skalická), 40. Kalistová (Vyrobíková), 43. Šádková (Urbášková), 53. Bursová (Kylarová). Rozhodčí: Píšová, Heřmánek. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 14.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická - Kylarová, Vejvodová, Kalistová - Bursová, Bartošová, Hamerníková - Urbášková, Kytková. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.