Ze soboty jsme se ponaučili, hodnotí úvodní duely play down střelec Hartman

13. 3. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Ačkoliv sokolové v sobotu třikrát nad Znojmem vedli, nakonec ze zápasu odešli poražení. Sérii 1. kola play down tak načali neúspěchem. V neděli přišla adekvátní odpověď. Vinohradští nasázeli Moravanům 11 branek a činil se hlavne útočník Petr Hartman, který se prosadil čtyřikrát. Právě on se ohlédl za prvními dvěma duely v boji o udržení v Tipsport Superlize.

Začátek prvního střetnutí nenapovídal o tom, že by měl skončit pro SKV nešťastně. Sokolové vstřelili gól jako první a po úvodních dvaceti minutách vedli 2:1. „Do sobotního zápasu jsme nenastoupili špatně, avšak nebyli jsme schopni výkon z první třetiny přenést i do těch následujících. Hodně jsme se přizpůsobovali hře soupeře. Chyběl nám pohyb a soupeř byl hladovější po vítězství,“ zhodnotil příčiny sobotního nezdaru Petr Hartman.

Znojmo ve druhé části srovnalo na 2:2 a pak dokázalo zareagovat i na gól Ondřeje Stuchlíka. Za stavu 3:3 duel dospěl do prodloužení, které po 12 vteřinách ukončil Žižka. První bod v sérii tak ukořistili Znojemští. Sobotní zápas měl zcela jiný průběh a florbalisté Vinohrad se díky zlepšené efektivitě konečně začali více prosazovat v útoku. Po prvním dějství vedli 4:2 a po druhém 7:4. Nakonec z toho bylo vítězství 11:6.

Hartman i přes vysokou výhru viděl nedostatky. „Vždy je na čem pracovat. Výkon to zdaleka nebyl takový, jaký můžeme předvádět. Nicméně jsme se ponaučili z chyb, které nás v sobotu stály zápas, a týmovým výkonem jsme si došli pro první povinný bod z domácího hřiště,“ přiznal, že je rád za srovnání série. Kromě jeho čtyř gólů zaujaly také čtyři asistence Zbyňka Stuchlíka. Třemi body se na triumfu podílel obránce Jan Hanák.

V sobotu a v neděli jsou na programu venkovní duely na hřišti Znojma. „Důležité bude připravit se po psychické stránce. Nevýhodou pro nás budou parkety ve znojemské hale, ale doufám, že si rychle zvykneme. Domácí jistě přijde podpořit celá hala a bude jen na nás, jak se s tím vypořádáme,“ připomněl Hartman, jaké podmínky čekají sokoly ve Znojmě. Sobotní duel je na programu od 18 hodin, nedělní od 17.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.