Deset branek do sítě Znojma! Sokolové zvládli domácí duel a mají v sérii mečbol

20. 3. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové inkasovali už ve čtvrté minutě, ale od té chvíle byl zápas plně v jejich režii. Následovala totiž šňůra šesti zásahů v řadě a Znojmo už ztrátu dotáhnout nedokázalo. Vinohrady tak ovládly pátý zápas série 1. kola play down 10:4 a ve čtvrtek budou na půdě Znojma usilovat o záchranu v Tipsport Superlize.

Už v čase 3:46 prokázal Milan Fridrich svůj florbalový um a po standardní situaci zaskočil domácí tým. Jenže sokolové se z inkasované branky oklepali hodně rychle. Takřka ihned po buly se Skřivánek protáhl až před brankáře Hándla, předložil míček Jakubu Záňovi a ten ho uklidil do sítě. V desáté minutě opět zaúřadoval stejný útok. Hartman vystihl rozehrávku Znojma, přihrál na Skřivánka a ten díky přesné trefě zapsal druhý bod v zápase.

A do třetice stejná útočná formace. Ve 12. minutě resultovala z dobrého napadání další ztráta Znojemských a následná střela Hartmana zapadla k tyči. Závěr úvodní dvacetiminutovky se pak Vinohradským vydařil na výbornou. Nejprve Kachnič vybojoval míček a Vnuk ho nekompromisně zametl do branky, o chvíli později přišla pátá trefa po skvělé spolupráci bratrů Stuchlíků a skvělou pasáž zakončil přesnou dělovkou Gregor.

Znojemští se přeci jen ze špatné úvodní části alespoň trochu vzpamatovali. Notně jim k tomu však dopomohli sami domácí, kteří soupeři nabídli přesilovku čtyř proti třem. Výhodné rozložení sil na hřišti proměnil v gól po střele z dálky Žižka. A tak musela opět zaúřadovat lajna Martina Skřivánka, která byla při chuti. Jelínek křížnou nahrávkou našel Hartmana, ten se střelou počkal a ještě přihrál Skřivánkovi. Vytáhlý útočník byl v zakončení suverénní a dal na 7:2.

Hostující tým pak znova využil přesilovku, tentokráte pět na tři, a mohl ještě pomýšlet na zvrat. Jenže ten už sokolové nepřipustili, v závěrečné části přidali další tři branky, k tomu neproměnili dvě trestná střílení, a konečné skóre tak znělo 10:4 pro Vinohrady. Čtyřmi body se o výhru přičinili výborně hrající Hartman se Skřivánkem, tři body zapsal Zbyněk Stuchlík a dva góly vstřelil Gregor. „Dnes jsme spokojeni s produktivitou,“ zhodnotil duel kouč SKV Michal Pazdera. Šestý duel série je na programu ve čtvrtek od 20 hodin. 

TJ SKV – TJ Znojmo LAUFEN CZ 10:4 (6:1, 1:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. J. Záň (Skřivánek), 10. Skřivánek (Hartman), 12. Hartman (Skřivánek), 17. Vnuk (Svoboda), 17. Z. Stuchlík (O. Stuchlík), 19. Gregor (Kachnič), 27. Skřivánek (Hartman), 42. Z. Stuchlík (Linhart), 48. Hartman (Z. Stuchlík), 52. Gregor – 4. Fridrich, 24. Žižka (Šindelář), 31. Pánek (Kucharič), 55. Šindelář (Kucharič). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:3. Diváci: 175.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Hanák, Máca, Jelínek, D. Záň, Kachnič, Rossi - Linhart, Z. Stuchlík, Harnesk - J. Záň, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Vnuk, Gregor - Entlicher, Kapucián. Trenéři: Michal Pazdera a Boleslav Kytka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.