Šestý duel se Znojmem je tady! Musíme do něj jít s čistou hlavou, hlásí Hartman

21. 3. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Vinohrady vedou v sérii 1. kola play down Tipsport Superligy nad Znojmem 3:2 na zápasy. Dnes od 20 hodin se ve znojemské sportovní hale uskuteční duel s pořadovým číslem šest. Domácí budou usilovat o navrácení série zpět do Prahy, naopak sokolové mají mečbol a pokusí se sérii ukončit. K tomu však povede velmi trnitá cesta.

Poslední dvě střetnutí série se Znojmem se tak trochu vymkly kontrole. Nejprve Znojmo doma vyhrálo 8:2, následně vysokým rozdílem zvítězili také Vinohradští, kteří v úterý nadělili Znojemským 10 branek. Sokolům se střelecky dařilo hlavně v první třetině, ve které sice brzo po brance Fridricha prohrávali, během následných 15 minut však nasázeli soupeři šest branek, což je nasměrovalo k výhře.

„Výkon v první třetině nebyl z naší strany ideální, nicméně efektivita zakončení byla vysoká. Jako tým jsme dokázali strhnout zápas na naší stranu,“ ohlédl se za gólovou smrští z první dvacetiminutovky útočník Petr Hartman, který v zápase nasbíral čtyři body, stejně jako jeho kolega z útoku Martin Skřivánek. Ano, této lajně se opravdu dařilo. Přesnou trefu a navíc důležitou na 1:1 zapsal také Jakub Záň.

Hartman přesto viděl na vysokém vítězství i nedostatky. „Ve druhé třetině jsme Znojmu nabídli šance, ale soupeř toho naštěstí nedokázal využít. Díky tomu jsme mohli zápas kontrolovat až do konce,“ připomněl Hartman nevydařené prostřední dějství, které sokolové ztratili v poměru 1:2 a soupeř ještě mohl cítit šanci na zvrat. Ten už ovšem domácí nedopustili a nakonec vyhráli 10:4.

Dnes se ve znojemské sportovní hale pokusí dokonat záchranu v nejvyšší soutěži. „Musíme do zápasu vstoupit s čistou hlavou. A také musíme plnit věci, které jsme si stanovili. Chceme ukončit sérii!“ dodal vinohradský tahoun Hartman na závěr. Utkání začíná ve 20 hodin a sledovat ho můžete prostřednictvím textového online přenosu nebo na serveru TV COM, kde bude vysílán video přenos. Držte sokolům palce!

6. zápas 1. kola play down:

čtvrtek 20:00 TJ Znojmo LAUFEN CZ - TJ SKV (SH TJ Znojmo)
online přenos & video přenos

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.