Sokolové na domácí výhru ve Znojmě nenavázali, rozhodne sobotní sedmý zápas

21. 3. 2019

Muži A

3 minuty čtení

První mečbol florbalisté Vinohrad v 1. kole play down nevyužili. Na hřišti Znojma sice vedli na konci druhé třetiny 2:1, jenže pak inkasovali třikrát během šesti vteřin a o nadějné skóre přišli. Domácí nakonec šestý duel série ovládli 6:4. O tom, kdo se v Tipsport Superlize zachrání a kdo bude muset bojovat o udržení ve 2. kole, rozhodne sobotní zápas. Ten se uskuteční od 17 hodin v hale Jedenáctka.

Sokolům se v úvodní dvacetiminutovce nedařilo. Potvrzení přišlo v 15. minutě, kdy se po chybě ve vinohradské obraně prosadil Pánek. Nebýt několika vydařených zákroků gólmana Mazáka, vedli by domácí po první třetině větším rozdílem. Do druhé části vstoupili hráči SKV o poznání lépe. Harnesk se po přihrávce od Hanáka šikovně obtočil s míčkem na středu a srovnal na 1:1.

O pouhých osm vteřin později šli sokolové dokonce do vedení. Skřivánek si dobře pokryl míček, skvěle našel volného Jakuba Záně a ten neměl problém zakončit do poloodkryté branky. Svěřenci Michala Pazdery se pak dlouho těšili z těsného náskoku, než přišel nepovedený závěr prostřední dvacetiminutovky. Už už to vypadalo, že se Vinohradští v oslabení úspěšně ubrání. Pět vteřin před návratem Harneska z trestné se však prosadil Kucharič.

Na buly po gólu ani nedošlo, rozhodčí přisoudili Znojemským volný úder, Pánek posunul míček na Šindeláře a ten dokonal obrat. Šílený závěr druhé části z pohledu hostů vyvrcholil pět vteřin před sirénou. To dostali domácí možnost zahrávat trestné střílení. S nabídnutou šancí si Šindelář poradil a v krátkém sledu vstřelil svůj druhý gól v zápase. Šest vteřin, tři inkasované údery.

Sokolové se v závěrečné třetině snažili o zvrat. Svého soupeře jasně přestříleli v poměru 13:5. Na vyrovnání však nedosáhli. Necelé dvě minuty po přestávce totiž zkompletoval hattrick Šindelář. Pak sice snížil Gregor, ovšem domácí opět odskočili o tři branky, když fantom Šindelář vsítil svou čtvrtou trefu. Poslední slovo mělo přesto SKV. Ve hře bez brankáře se od levého mantinelu prosadil Linhart a dal na konečných 4:6.

„První třetinu jsme vůbec nehráli. Bylo otázkou štěstí a výkonu brankáře Mazáka, že domácí nevedli výrazně vyšším rozdílem. Ve druhé třetině jsme hru srovnali, bohužel nekoncentrace v poslední minutě druhé třětiny nás stála zápas. Dnes chytal výborně brankář Chrást, na kterém jsme, především ve třetí třetině, často ztroskotali,“ zhodnotil porážku kouč Vinohrad Michal Pazdera. Sedmý duel se bude hrát v sobotu kvůli obsazenosti Rieger arény v hale Jedenáctka.

TJ Znojmo LAUFEN CZ – TJ SKV 6:4 (1:0, 3:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 15. Pánek, 40. Kucharič (Žižka), 40. Šindelář (Pánek), 40. Šindelář (TS), 42. Šindelář, 52. Šindelář (Salava) – 23. Harnesk (Hanák), 24. J. Záň (Skřivánek), 49. Gregor (TS), 59. Linhart (Skřivánek). Rozhodčí: J. Filipčík, O. Filipčík. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. Diváci: 305.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Hanák, Máca, Jelínek, D. Záň, Kachnič, Rossi - Linhart, Z. Stuchlík, Harnesk - J. Záň, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Vnuk, Gregor - Entlicher, Hájek. Trenéři: Michal Pazdera a Boleslav Kytka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.