Superliga na Vinohradech i v příští sezoně! Sokolové porazili Znojmo 3:1

23. 3. 2019

Muži A

4 minuty čtení

Tipsport Superliga se bude hrát v Rieger aréně i v nadcházejícím ročníku. Rozhodl o tom dnešní sedmý zápas série 1. kola play down, ve kterém Vinohradští vyzráli na Znojmo 3:1. Vítěznou trefu zapsal šest minut před koncem Martin Skřivánek. Sokolové tak ovládli těžkou a náročnou sérii 4:3 na zápasy a mohou se těšit ze setrvání v elitní soutěži.

Jak Znojmo, tak Vinohrady si byly vědomy toho, o co v rozhodujícím sedmém utkání jde. A podle toho také vypadala první třetina, která byla od obou týmů velmi opatrná. Nejblíže gólu se dostal hostující Žižka, který v 11. minutě trefil míček ze vzduchu do tyčky Mazákovy branky.

Do druhé třetiny vstoupili lépe sokolové a vytvořili si herní převahu. Na první gól 230 diváků v hale Jedenáctka čekalo do 26. minuty. Ondřej Stuchlík napřáhl z dálky a jeho pokus se od tyčky odrazil do sítě. I v dalším průběhu prostřední dvacetiminutovky byli častěji v útoku domácí, přesto se Znojmo dočkalo vyrovnání. Bleskový protiútok proměnil ve 39. minutě Šindelář.

V závěrečném dějství to opět byla spíše taktická bitva, i když místy se hrálo nahoru dolů. Větších šancí ovšem bylo poskrovnu. A pak přišel úder sokolů. Šest minut před koncem si dobrou střeleckou pozici připravil Hartman, znojemský gólman Chrást jeho pokus pouze vyrazil a pohotový Skřivánek doklepl míček za brankovou čáru. Domácí podruhé v utkání vedli o gól.

Znojmu nezbylo nic jiného než vrhnotu síly do útoku. Tři minuty před koncem si Moravané vzali oddechový čas a zkoušeli i hru v šesti. Domácí však výborně blokovali a společně s výborně chytajícím Mazákem kráčeli za výhrou. Tu zpečetil v čase 58:50 trefou do prázdné branky Svoboda. V tu chvíli už bylo takřka jasné, že si Vinohradští triumf vzít nenechají.

SKV porazilo Znojmo v rozhodujícím sedmém zápase série 1. kola play down 3:1 a může slavit udržení v Tipsport Superlize! "Udržení superligy je výsledkem dlouhodobé práce nejen hráčů, ale i celé řady lidí okolo. Všem bych rád poděkoval. Znojmu chci popřát hodně štěstí do dalších bojů. Mají dobrý tým a superliga jim bude slušet i příští rok," řekl po utkání kouč Vinohrad Michal Pazdera.

„Věděli jsme, že v play down se maže tabulkové postavení a začíná se od začátku. To se i ukázalo. Poté, co Znojmo na 3. zápas posílila žijící legenda českého florbalu Milan Fridrich a na 4. zápas i znojemská legenda Petr Sláma, byl soupeř herně lepší. Byla to férová a korektní série. Pro nás je do budoucna skvělé, že v ní dostali poměrně dost prostoru i naši junioři,“ vyzdvihl trenér zapojení mladých hráčů.

„Já osobně chci poděkovat hráčům a vedení za důvěru i v dobách, kdy se nedařilo. Pro SKV historické udržení Tipsport Superligy již v prvním kole play down tak pro mne je krásným rozloučením s pozicí trenéra mužů SKV,“ dodal na závěr loučící se trenér. Děkujeme všem fanouškům a příznivcům SKV za podporu v letošní sezoně a těšíme se na další superligové bitvy v ročníku nadcházejícím!

TJ SKV – TJ Znojmo LAUFEN CZ 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. O. Stuchlík (Gregor), 54. Skřivánek (Hartman), 59. Svoboda (Jelínek) – 39. Šindelář. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 230.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Hanák, Kachnič, Jelínek, Vnuk, D. Záň, Rossi - Linhart, Z. Stuchlík, Gregor - Hartman, Skřivánek, Svoboda - Hájek, Entlicher, Harnesk - J. Záň, Kapucián. Trenéři: Michal Pazdera, Boleslav Kytka, Jan Buchta, Miroslav Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.