Ladies vyhrály v Hradci a odvrátily mečbol! Rozhodne 3. zápas na Vinohradech

24. 3. 2019

Ženy A

6 minut čtení

Víkend jako na horské dráze. Nejprve Ladies vedly ve druhé třetině prvního semifinále 1. ligy nad Hradcem 4:0, jenže o náskok postupně přišly a nakonec úvodní duel ztratily 5:6 v prodloužení. V neděli tak svěřenkyně kouče Sigla čelily hrozbě vyřazení, ale k nelehkému úkolu se postavily čelem. Na horké půdě v Hradci podaly bojovný výkon a po výhře 5:2 je srovnáno 1:1 na zápasy. Rozhodne se tak za týden na Vinohradech.

Sobotní úvodní zápas semifinále se kvůli obsazenosti Rieger arény uskutečnil ve sportovní hale Jižní Město. A Ladies vstoupily do utkání skvěle. Honzová, která se kvůli rozšiřující marodce vrátila do kádru SKV, chytře zpoza brány našla Vejvodovou a ta bekhendem otevřela skóre. V 11. minutě zvýšila na 2:0 po nekompromisní ráně Bursová.

Výbornou první třetinu uzavřela trefou Kylarová. Ladies rozehrály v rohu standardní situaci a vinohradská útočnice s přispěním teče hostující hráčky dostala míček za brankovou čáru. Ačkoliv si hostující florbalistky dokázaly vytvořit tlak, nebyly efektivní. A tak SKV přidalo další zásah. Trunečková v přesilovce natáhla ke střele a zvýšila na 4:0.

Vše tedy nasvědčovalo tomu, že Ladies úvodní semifinále zvládnou. Jenže pak soupeř kompletně přebral iniciativu a začal tlačit na pilu. Tři vstřelené branky během šesti minut dostaly Hradec na dostřel. Gól obránkyně Skalické, který přišel poté a padl osm vteřin před koncem druhé části, se jevil pro domácí jako vysvobození z nepovedené pasáže zápasu. Vinohrady vedly po čtyřiceti minutých 5:3.

Třetí část se ale svěřenkyním Jonáše Sigla nepovedla vůbec. Hradec lépe kombinoval a projevil důraz v brankovišti, což vedlo k vyrovnání skóre. Duel dospěl za stavu 5:5 do prodloužení. V něm dostaly sokolky šanci zahrát si přesilovku, ovšem nabídnutou šanci domácí tým nevyužil, a tak přišel trest na opačné straně. Střetnutí vítěznou trefou ukončila hostující Dunajčáková.

Ladies tak padly v prvním semifinále 5:6 v prodloužení. „Velmi vyrovnané utkání dvou vyrovnaných týmů. V první půli zápasu jsme získali snadné vedení a poté, co soupeř prolomil střeleckou smůlu, se skóre vyrovnalo. Ve druhé půli zápasu nám totálně odešla hra směrem dopředu a díky tomu soupeř zvítězil,“ ohlédl se za prvním duelem s Hradcem asistent trenéra Pavel Doubek.

TJ SKV - IBK Hradec Králové 5:6 (3:0, 2:3, 0:2 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 3. Vejvodová (Honzová), 11. Bursová (Kutnarová), 18. Kylarová (Vejvodová), 31. Trunečková (Bursová), 40. Skalická (Dobisíková) - 34. Labudová (Drahokoupilová), 37. Buchalová (Miholová), 39. Labudová (Drahokoupilová), 48. Miholová (Buchalová), 54. Drahokoupilová (Dunajčáková), 67. Dunajčáková (Labudová). Rozhodčí: Jirka, Šubrt. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 53.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická - Kylarová, Vejvodová, Honzová - Kutnarová, Bursová, Dobisíková - Urbášková, Kytková, Bartůňková. Trenér: Jonáš Sigl.


Ladies vstupovaly do druhého semifinálového klání s vědomím, že porážka by znamenala konec letošní sezony. A podle toho také výkon sokolek v Hradci vypadal. Svěřenkyně kouče Sigla se praly o každý míček a v první třetině za to byly náležitě odměněny. Hamerníková v deváté minutě obdržela přesnou přihrávku od Dobisíkové a z první napálila míček do branky.

Na začátku 13. minuty dobře hrající Dobisíková naservírovala balonek Bursové, která ho neměla problém uklidit do sítě. Nástup Ladies do zápasu byl solidní. V 15. minutě to bylo už 3:0 a opět v tom měla prsty Dobisíková. Její střelu domácí brankářka pouze vyrazila do vzduchu a míček se dokutálel za brankovou čáru. Minutu a čtyřicet vteřin před první sirénou pak vinohradská útočnice dovršila své představení další brankou.

Sokolky tak vedly po první části 4:0. V té druhé opět čelily zvýšenému tlaku soupeře, až do 33. minuty však dokázala vinohradská defenziva odolávat. Mezitím ještě zvýšila na 5:0 po narážečce s Vejvodovou Kutnarová. Osm minut před druhou přestávku už se ale prosadily také domácí hráčky. Buchalová vyběhla od mantinelu a dobře umístěným pokusem snížila na rozdíl čtyř branek.

SKV navíc muselo v prostředním dějství čelit dvěma oslabením a v tom druhém inkasovalo. Po svižné kombinaci se prosadila Dunajčáková a bylo to 2:5 z pohledu domácího týmu. Leckdo na hřišti i v hledišti si rázem mohl vzpomenout na průběh sobotního zápasu. Jenže tentokrát se Ladies zkoncentrovaly a ve třetí třetině předvedly skvělý výkon v obraně podpořený skvělým výkonem brankářky Vyrobíkové.

Vinohrady vyhrály na hřišti Hradce 5:2 a srovnaly stav série na 1:1. „Velmi podobné utkání jako včera, které jsme zde doslova urvali. Týmový výkon našich hráček byl dnes klíčový. Díky i skvělému soupeři a divákům. Těšíme se na příští zápas a všechny zveme na rozhodující utkání,“ řekl po vítězném duelu Pavel Doubek. Rozhodující třetí zápas je na programu v neděli 31. března v Rieger aréně.

IBK Hradec Králové - TJ SKV 2:5 (0:4, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Buchalová (Miholová), 37. Dunajčáková (Romančáková) - 9. Hamerníková (Dobisíková), 13. Bursová (Dobisíková), 15. Dobisíková (Hamerníková), 19. Dobisíková (Skalická), 27. Kutnarová (Vejvodová). Rozhodčí: Jansa, Jansová. Vyloučení: 0:4. Využití: 1:0. Diváci: 147.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Honzová, Šádková, Skalická, Sladkovská - Kylarová, Vejvodová, Kutnarová - Hamerníková, Bursová, Dobisíková - Kytková, Bartůňková. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.