Junioři postoupili do finále play off!

27. 4. 2019

Junioři

3 minuty čtení

Junioři to dokázali! V semifinálovém dvojzápase s Prague Tigers byli o gól úspěšnější než soupeř a vybojovali tak postup do finále 2. ligy juniorů. V něm za týden vyzvou pražské Panthers. Vítěznou trefu v tie-breaku druhého střetnutí obstaral Pavel Hájek.

Semifinále se hrálo na dva zápasy a rozhodoval součet gólů z obou utkání. V úvodním duelu mladí sokolové museli dotahovat těsný náskok soupeře, který v 11. minutě smazal Martin Entlicher. Ve 21. minutě pak poprvé poslal SKV do vedení Jestříbek. Soupeř srovnal a následně dokázal odpovědět i na další vedoucí trefu Šimona Krále.

Rozuzlení tak přinesla až poslední minuta zápasu. 33 vteřin před koncem vstřelil vítěznou trefu Matěj Šaroch a Vinohradští úvodní duel ovládli v poměru 4:3. Následovala hodinu a půl dlouhá pauza, po které byl na programu druhý zápas série. V něm šli jako první do vedení pro změnu sokolové. Kanonýr Šimon Dušek zacílil přesně už po minutě a půl.

Prague Tigers ve druhé části otočili skóre ve svůj prospěch, ale ve třetím dějství se stejný počin povedl i sokolům, jelikož se prosadili Ondřej Zelený a Pavel Hájek. Vinohradským k postupu stačila i remíza, což vypadalo za stavu 3:2 pro SKV velmi nadějně. Jenže Tigers v posledních dvou minutých třetí dvacetiminutovky vrhli síly do útoku a díky dvěma brankám poslali duel do tie-breaku.

V něm obdrželi svěřenci Martina Hovořáka šanci zahrát si přesilovku, kterou korunoval rozhodující trefou Pavel Hájek. Junioři po výsledcích 4:3 a 4:4 slaví postup do finále. V něm za týden v neděli 5. května vyzvou Panthers Praha. A mají jim co oplácet, v základní části 2. ligy s tímto soupeřem prohráli oba dva duely.

Semifinále play off 2. ligy juniorů: 

1. zápas: TJ SKV - Prague Tigers 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Entlicher (O. Zelený), 21. Jestříbek (Máca), 28. Král (Jestříbek), 45. Šaroch (Jestříbek) - 2. Štellner (Bodlák), 24. Bodlák (Štellner), 44. Bodlák (Sgall). Rozhodčí: Pochop, Mašín. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 69.

2. zápas: Prague Tigers - TJ SKV 4:4 (0:1, 2:0, 2:2 - 0:1) po prodl.
Branky a nahrávky: 24. Bodlák (Sgall), 28. Koudelka (Štellner), 44. Navrátil, 45. Sgall (Štellner) - 2. Dušek (Bezděk), 34. O. Zelený (Máca), 43. Hájek (Otta), 48. Hájek (Máca). Rozhodčí: Čadek, Strnad. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. 

Foto: 521 Photography

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.