Shrnutí víkendu: Ženská Benfika zakončila sezonu na 5. místě 2. ligy

1. 5. 2019

Klub

3 minuty čtení

Ženské béčko si na závěr letošního ligového ročníku připsalo jedno vítězství a jednu porážku a v tabulce 2. ligy tak obsadilo solidné páté místo. V konkurenci B týmů extraligových celků si vedlo slušně a za sebou nechalo béčko Bohemky a plzeňské Slavie. Sezonu uzavřeli také starší žáci nebo starší žákyně.

Svěřenkyně Petra Jirgese nejprve nestačily na Wizards a prohrály 2:4, ve druhém zápase si ale spravily chuť a Kutnou Horu zdolaly těsně 2:1. Ženské béčko v letošní sezoně posbíralo 45 bodů za 15 výher a 9 porážek. Batíková a spol. se však mohou pochlubit suverénně nejlepší obranou v celé lize. Ve 24 utkáních obdržely pouze 71 gólů, což jsou necelé tři inkasované branky na zápas.

Starší žáci na závěr svého letošního počínání nastoupili ve třetím koši. V základní skupině tým trenéra Vilase Svobody zapsal jednu výhru a jednu porážku a v závěrečném boji o umístění porazil Kladno 7:3. Strži tak díky tomuto vítězství setrvají ve třetím nejvyšším koši.

Slušně si vedly starší žákyně, které v základní skupině 2. koše porazily oba své soupeře. V obou případech to byly těsné výhry. Nad Texasem holky zvítězily 6:5, nad Olympem pak 2:1. Dva triumfy posunuly tým Petra Blažeje do boje o postup do 1. koše. V něm ale miniladies nestačily na Chodov a padly 4:10. I tak se ale dá letošní počínání stržek označit za vydařené, jelikož opakovaně nakoukly do 1. koše.

Velký úspěch se podařil juniorům, kteří díky výsledkům 4:3 a 4:4 vybojovali postup do finále. O jejich počínání jsme psali v samostatném článku. Sezonu uzavřeli také elévové, o posledním turnaji si můžete přečíst zde. A poslední turnaj mají za sebou také elévky, které se v Michli, také o jejich snaze se můžete přesvědčit v samostatném příspěvku.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Junioři:
TJ SKV - Prague Tigers 4:3
TJ SKV - Prague Tigers 4:4 po prodl.

Ženy B:
TJ SKV - Wizards DDM Praha 10 2:4
TJ SKV - FBC Kutná Hora 2:1

Muži D:
TJ SKV - Palermo Příbram 4:5
TJ SKV - FBC Vokovický Šavle 6:7

Starší žáci:
TJ SKV - Black Angels 2005 Yonex 2:3
TJ SKV - Floorball Club Falcon black 3:2
TJ SKV - Kanonýři Kladno B 7:3

Starší žákyně:
TJ SKV - FBC Texas Longhorns DDM P6 6:5
TJ SKV - Olymp Florbal - Jesenice 2:1
TJ SKV - FAT PIPE Florbal Chodov blue 4:10

Elévové:
TJ SKV - Tigers TJ Sokol Nehvizdy 6:10
TJ SKV - FAT PIPE Florbal Chodov blue 0:4
TJ SKV - FbŠ Bohemians 3:5

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.