Czech Open preview: Boys narazí na dva prvoligové soupeře a Singapur

4. 8. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Po loňské odmlce se mužské áčko SKV vrací na tradiční srpnový Czech Open. A stejně jako před dvěma lety bude o co nejlepší výsledek usilovat v kategorii Pro. V základní skupině sokolové vyzvou dva prvoligové soupeře Chomutov a Bulldogs Brno, přičemž buldoci byli ještě loni soupeřem Vinohrad v Tipsport Superlize. Třetím sokem ve skupině bude reprezentace Singapuru.

A právě s poněkud exotickým soupeřem Vinohradští Czech Open načnou ve čtvrtek dopoledne v hale Na Třebešíně. Singapur obsadil na prosincovém světovém šampionátu v Praze 16. příčku. Začátek turnaje ale nenasvědčoval tomu, že asijský soupeř obsadí poslední místo. Singapur remizoval s Kanadou a dokonce porazil Japonsko. Jenže pak Singapurci obdrželi od Slováků 18 branek, obsadili ve skupině o skóre třetí nepostupovou pozici a ve zbylých dvou zápasech o umístění už nenašli síly na lepší umístění.

Ve čtvrtek večer svěřenci nových koučů Michala Kotlase a Davida Bouši vyzvou Bulldogs Brno. Buldoci v uplynulém superligovém ročníku nedokázali vybojovat záchranu a v baráži padli s brněnským Hattrickem. Ve vzájemných zápasech s SKV měli v základní části lehce navrch Brňané. V domácím prostředí vyhráli těsně 5:4 poté, co Vinohradští vedli na začátku třetí části 4:3. Doma pak Vinohrady svému sokovi porážku oplatili a zvítězili stejným poměrem, ovšem až po prodloužení.

Ambice etablovat se ve vrchních patrech tuzemského florbalu neskrývá Florbal Chomutov, který před časem postoupil do 1. ligy a v uplynulém ročníku se dostal i do play off. Ve čtvrtfinále ovšem nestačil v poměru 1:3 na zápasy na rivala z Ústí. Sokolové se s Chomutovem utkají v pátek dopoledne. O výsledcích mužského áčka vás budeme informovat zde na webu nebo na sociálních sítích. Po odehrání základních skupin bude ve čtvrtek odpoledne následovat nadstavbová část a opravy.

Rozpis utkání:

čtvrtek 10:20 TJ SKV - Singapur (VŠE Na Třebešíně)
čtvrtek 19:40 TJ SKV - Bulldogs Brno (Tatran Střešovice)
pátek 10:20 TJ SKV - Florbal Chomutov (VŠE Na Třebešíně) 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.