Na sobotní duel v Pardubicích naváže v pondělí domácí bitva s Libercem

24. 10. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové vyhlížejí velmi důležité dvojutkání. V sobotu se nejprve představí na hřišti Pardubic, kde od 18 hodin sehrají duel 8. kola superligy. V pondělí 28. 10., tedy v den vzniku Československa, přivítají v domácí Rieger aréně v rámci 9. kola Liberec. Duel je na programu od 17 hodin. Přijďte sokoly podpořit přímo do hlediště!

Derby sokolů v Pardubicích

V sobotu se na východě Čech odehraje sokolské derby. Pardubice se aktuálně nacházejí na předposlední příčce superligové tabulky se ziskem tří bodů. Jedinou výhru zaznamenali Pardubičtí ve 2. kole proti České Lípě. Mužstvo táhne především nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč Jan Kourek (8+2). Pozadu nezůstává ani pardubická legenda a bývalý reprezentant Martin Zozulák (3+5).

Poslední vzájemné měření sil se uskutečnilo v závěru základní části minulého superligového ročníku. Vinohradští tehdy doma porazili Pardubice 5:1, dvěma góly se na tom podílel Jan Svoboda. Právě on je jedním ze dvou hráčů, kteří v minulosti oblékali pardubický dres. Vedle něj na východě Čech působil ještě kanonýr Lukáš Gregor. Hrát se bude v sobotu ve sportovní hale Dašická, utkání začne v 18 hodin.

Sváteční den v Rieger aréně

Jako tradičně se bude nejvyšší soutěž hrát i na státní svátek. Den vzniku Československa můžete oslavit společně s námi florbalem. V pondělí totiž od 17 hodin přivítáme FBC Liberec. Severočeši v dosavadním průběhu superligy vybojovali osm bodů, stejně jako SKV. V tabulce jsou výše pouze díky skóre. Bodově je táhne Prokop Ferdan (6+4), mladý Jakub Kopecký a velezkušený Petr Kološ pak mají o bod méně.

V mužstvu Liberce působí dva hráči, kteří si prošli také vinohradským klubem. Jan Baudisch a Daniel Kroupa se v uplynulých sezonách propracovali mezi stabilní členy sestavy. Naopak do Vinohrad v létě zamířil ze severu Čech Jiří Strobach. Obránce, který nejvyšší soutěž poprvé okusil v sezoně 2013/2014 a vypracoval se v jednu z opor severočeského klubu.

Pondělní zápas se bude hrát v domácí Rieger aréně od 17:00. Návštěvníci utkání budou moci jako vždy využití občerstvení. Vstupné na pondělní duel činí 50 korun, permanentkáři, členové klubu, lidé nad 65 let, děti do 10 let a dárci krve mají vstup zdarma. SKV = Společně K Vítězství! 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.