Na prohru v Pardubicích odpověděli sokolové skvělým obratem proti Liberci

29. 10. 2019

Muži A

5 minut čtení

Duel 9. kola superligy s Libercem se dlouho nevyvíjel pro SKV dobře, a tak to vypadalo, že si sokolové neodnesou z prodlouženého víkendu ani bod. Jenže pak dvakrát natáhl z dálky Lukáš Gregor, otočil vývoj skóre ve prospěch Vinohrad a Boys dokráčeli k důležitému vítězství nad Severočechy. Z víkendového dvojutkání tak vybojovali cenné tři body.

Sokolové bohužel nezažili dobrý vstup do utkání 8. kola a v Pardubicích rychle prohrávali. Po vyrovnávací trefě Gregora domácí opět odskočili o gól. I tentokráte dokázalo SKV srovnat stav, pak ovšem následovala velmi špatná pasáž druhé části. Během ní Vinohradští dvakrát inkasovali a dostali se do velmi složité situace.

V závěrečné dvacetiminutovce se svěřenci trenérů Kotlase a Bouši vybičovali k nejlepšímu výkonu, zlepšili obranu a svého soupeře dotáhli. Dvěma trefami se o to zasloužil Martin Skřivánek. Duel poté rozhodla chyba ve vinohradské obraně, kterou zužitkoval Přemek Pakosta po nahrávce Adama Šmída. Pardubice ovládli sokolské derby 5:4.

"Do utkání jsme vstoupili laxně a naší nedůslednou hrou jsme Pardubicím umožnili hrát tak, jak jsme si řekli, že nechceme. Ve třetí třetině jsme zkorigovali stav, ale bohužel zápas rozhodla naše chyba v koncovce. V dalších duelech musíme odmakat celých 60 minut, jinak body brát nebudeme," věděl po nevydařeném střetnutí v Pardubicích trenér David Bouša.

Sokoli Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Šmíd (Petr), 11. Černý (Savický) (TS), 35. Kourek (P. Pakosta), 36. Petr (P. Pakosta), 57. P. Pakosta (Šmíd) – 8. Gregor (Richtr), 26. Hartman (Jelínek), 46. Skřivánek (Svoboda), 50. Skřivánek (Bína). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 360.

Sestava SKV: Mazák - Lanc, Jelínek, Strobach, Richtr, Otta, Vnuk - Rossi, Skřivánek (C), Hartman - Bína, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Svoboda. Trenéři: Kotlas, Bouša.


První třetina domácího duelu s Libercem moc atraktivních momentů nenabídla. Ve čtvrté minutě vystřelil v přesilovce od mantinelu Matěj Klucho a otevřel gólový účet zápasu. Na další branku se čekalo až do 22. minuty. Patrik Rozkovec proskotačil vinohradskou obranou a navýšil náskok Severočechů.

Vinohradským se v útoku nedařilo, navíc v brance působil jistým dojmem zkušený Vít Vaníček. Prolomení střelecké smůly tak přišlo až pět minut před koncem druhé části. Kapitán Martin Skřivánek nastřelil míček na zadní tyč, kde byl připravený Lukáš Lanc. Důležitá trefa vrátila sokoly zpět do zápasu.

Do úvodu třetího dějství si Vinohradští přenesli přesilovku. Už už to vypadalo, že se oslabený Liberec ubrání. Jenže Lukáš Gregor natáhl ke své obávané střele a nedal hostujícímu brankáři šanci. Jen o pár vteřin později celou situaci zopakoval a ještě větší dělovkou poslal domácí celek do vedení.

Sokolům se v prvních minutách třetí části náramně dařilo. Jan Svoboda i přesto, že musel čelit hned několika obráncům, prošel s míčkem až na střed a prostřelil gólmana Vaníčka. Vydařenou pětiminutovku korunoval bývalý hráč Liberce, nyní v barvách SKV, Jiří Strobach, který sice nejprve neproměnil svůj únik, vše ale napravil následnou dorážkou.

Liberec ještě v úplném závěru snížil, ale na výhře Vinohrad to už nic nezměnilo. SKV vyhrálo 5:3. "Do zápasu jsme vstupili laxně. Ve druhé třetině jsme se postupně zlepšovali a byli více v pohybu a soubojích. Ve třetí třetině se nám podařilo zlepšenou hru udržet a gólově odskočit, což bylo klíčové. Závěrečný tlak Liberce jsme ubojovali a ustáli," zhodnotil duel trenér Michal Kotlas.

Už v sobotu se sokolové představí na hřišti mistrovských Vítkovic. Utkání 10. kola superligy je na programu od 18 hodin na vítkovické Dubině.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Liberec 5:3 (0:1, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 36. Lanc (Skřivánek), 42. Gregor (Skřivánek), 42. Gregor (Richtr), 45. Svoboda (Skřivánek), 46. Strobach (Gregor) – 4. Klucho (Čermák), 22. Rozkovec, 60. Kološ (Valeš). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváci: 125.

Sestava SKV: Mazák - Lanc, Jelínek, Strobach, Richtr, Otta, Vnuk - O. Zelený, Skřivánek (C), Hartman - Bína, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Svoboda. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.