Lukáš Gregor: Vítězství v duelech, kdy se nedaří, jsou hodně cenná

31. 10. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Dvěma nechytatelnými dělovkami obrátil vývoj pondělního duelu s Libercem na stranu Vinohrad a SKV nakonec zvítězilo v důležité bitvě 5:3. Lukáš Gregor patří mezi hlavní tahouny sokolů, střílí jeden gól za druhým a i nyní výraznou měrou přispěl k týmovému úspěchu. Po zásluze byl po utkání s Libercem vyhlášen nejlepším hráčem domácích.

Před duelem s Libercem sokolové padli v Pardubicích 4:5. Utkání nebylo ze strany Vinohradských povedené. „V Pardubicích jsme měli špatný vstup do zápasu. Nedařilo se nám plnit pokyny od trenérů a nechali jsme se uspat jejich rozehrávkou. Celkově se nám to vůbec nepovedlo jak směrem dopředu, tak dozadu,“ ohlédl se za sobotní porážkou na východě Čech Lukáš Gregor.

Také do střetnutí s Libercem nevstoupili hráči Sokola úspěšně a soupeř se v průběhu druhé třetiny dostal do dvougólového vedení. „S Libercem nám zase nevyšel začátek, v každém souboji jsme byli pozdě a málo důrazní, netlačili jsme se do brány a v první půlce zápasu jsme si prakticky nevytvořili žádnou nebezpečnou situaci,“ kroutil Gregor hlavou nad mdlým výkonem svého týmu.

Střelcké trápení Vinohradských prolomil až ve 36. minutě Lukáš Lanc, snížil na 1:2 a domácí se mohli vrátit zpátky do utkání. „První gól jsme tam dotlačili zuby nehty, a to si myslím, že nás nahecovalo do zbytku zápasu. Začali jsme hrát uplně jinak,“ potvrdil útočník SKV důležitost kontaktní trefy. Hra se vyrovnala a domácí tým si začal vytvářet nadějné příležitosti.

A pak přišly momenty Lukáš Gregora. V rozmezí 45 vteřin dvakrát zamířil přesně a sokolové rázem vedli. „Pokyn od trenérů byl pro všechny, že se máme víc tlačit do střelby. Není možné, abychom měli tři střely za třetinu, takovým stylem moc branek nedáme. Oba góly padly po střele z dálky a musím říct, že jsem to ani moc přes ty blokující hráče neviděl,“ přiznal úspěšný střelec.

Vydřený obrat proti Liberci nakonec vynesl tři body. „Vítězství v zápasech, kdy se vůbec nedaří a nakonec se povede zvítězit, jsou podle mě hodně cenná. Ale nesmíme to brát tak, že to půjde vždycky. Naopak se z toho musíme poučit, neopakovat tyto chyby v dalších zápasech a hrát koncentrovaně a s nasazením celých šedesát minut,“ je si vědom 26letý forvard.

Už v sobotu se sokolové představí v rámci superligy znova. Tentokráte míří na hřiště úřadujícího mistra, tedy do Vítkovic. „Z naší strany si nesmíme dovolit laxní vstup. V takových utkáních můžeme uspět jen se stoprocentním výkonem po celých šedesát minut. Věřím, že se z chyb z posledních zápasů poučíme a nebudeme je opakovat,“ věří Lukáš Gregor.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.