Shrnutí víkendu: Benfika odrazila nápor nejbližších konkurentů a dál vede divizi

12. 11. 2019

Klub

2 minuty čtení

Mužský B tým nadále prochází sezonou suverénně. Svěřenci Vikiho Vondry v páteční předehrávce zdolali druhý Děčín 8:3 a následně si odvezli cenné vítězství ze hřiště třetích Teplic. Béčko má po devíti odehraných zápasech plný počet 27 bodů a vládne divizi A. Stoprocentní byli na svém turnaji junioři, kteří porazili Říčany a Kolín a v tabulce 2. ligy se vyšvihli na druhé místo.

Páteční duel mezi SKV a Děčínem byl bitvou prvního celku s druhým. Tempo hry však od začátku udávali sokolové. Po pěkné přihrávce Bolka Kytky se prosadil Vítek Neuman a po deseti vteřinách poslal domácí do vedení. Vinohradští postupně navyšovali skóre. Ještě do přestávky se trefili Líba Nigrin, Matěj Špaček a Michal Vlk a ve 34. minutě to bylo už 6:0 pro Vinohrady.

Až poté přišlo mírné polevení v obranné i v útočné fázi, kterého Děčín využil ke vstřelení tří korigujících zásahů. Za SKV se ještě dvakrát prosadil agilní Luky Chvátal a Vinohradští vyhráli duel o první příčku divize A 8:3. To na hřišti Teplic to byla o dost vyrovnanější bitva, kterou sokolové definitivně zvrátili ve svůj prospěch až ve třetí třetině. Vítěznou branku zaznamenal Janek Švejda.

Benfika má po devíti kolech v čele divize sedmibodový náskok na druhý Děčín. Úspěšní byli o víkendu také junioři. Svěřenci Miroslava Purkrábka nastříleli ve dvou zápasech 16 gólů a na vedoucí Tatran B ztrácejí ze 2. místa 2. ligy pouze tři body. Po dvou výhrách ve skupině si postup do finále vybojovali starší žáci, v boji o postup do vyššího koše ale nestačili na Kutnou Horu a na turnaji tak obsadili druhé místo.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži B:
TJ SKV - DDM SANEXCZ Děčín IV 8:3
Florbal Teplice - TJ SKV 5:6 

Junioři:
TJ SKV - FBC Draci Říčany 7:3
TJ SKV - FBC Pitbulls Kolín 9:2

Starší žáci:
TJ SKV - Technology Florbal MB white 4:3
TJ SKV - FBK Fat Pipe Vosy Praha 2:1
TJ SKV - FBC Kutná Hora - černí 0:2

Starší žákyně:
TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy 2:3
TJ SKV - Rudná Panthers Praha 4:3
TJ SKV - TJ Sokol Nové Strašecí 1:0

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.