Obrat dotažený do vítězného konce! Vinohrady zdolaly Českou Lípu

17. 11. 2019

Muži A

4 minuty čtení

Sokolové prohrávali v utkání 11. kola superligy s Českou Lípou v průběhu druhé části 1:4 a následně i 3:5, z nepříznivé situace se však dokázali vyhrabat a nakonec zvítězili 8:5. Dva góly v utkání zaznamenali Lukáš Gregor a Jan Hanák. Dařilo se také Jiřímu Strobachovi. Vinohradští v tabulce poskočili na deváté místo.

V osmé minutě poslal hostující celek do vedení Hřebřina, ke kterému šikovně posunul míček Krajcigr. Vinohradští srovnali o šest minut později. Ze vzduchu nekompromisně propálil balonek do sítě Jiří Strobach. Vinohradským pak nesedlo prvních 15 minut v prostředním dějství a výsledkem byly tři inkasované branky. Zlepšení přišlo až pak.

Po nádherné nahrávce Zbyňka Stuchlíka se od mantinelu prosadil Lukáš Gregor a snížil na 2:4. O 14 vteřin později zkusil střelu z dálky Lukáš Lanc a zařídil kontaktní trefu. Českolipští ještě jednou dokázali odskočit. Střela Štěpána Slaného z půlící čáry prolétla až do sítě. Ve zbytku utkání převzali iniciativu sokolové a povedlo se jim obrátit výsledek na svou stranu.

Pouze sedm vteřin po Slaného brance se míček dostal k Petru Hartmanovi a ten zamířil přesně. Za dalších 20 sekund přišlo vyrovnání. Ondřej Stuchlík pronikl na polovinu soupeře, balonek se přes Jana Hanáka dostal ke Gregorovi a ten dal svůj druhý gól v utkání. Vítězná trefa SKV přišla v 53. minutě. Jan Svoboda projevil důraz po pokusu Hanáka a dal na 6:5.

Hanákovi se dařilo. V 57. minutě si narazil míček s Ondřejem Stuchlíkem a přízemní střelou obstaral sedmý gól domácího týmu. Definitivní potvrzení vinohradského triumfu přišlo minutu a jedenáct vteřin před závěrečnou sirénou. Odražený balonek přiletěl k Hanákovi, který ho ze 30 metrů poslal do odkryté branky. SKV zvítězilo po obratu nad Českou Lípou 8:5.

„Do stavu 1:4 jsme hráli prostě špatně. Díky několika slepeným gólům se nám podařilo povstat z těžkého bláta a vrátit se zpět do zápasu. Pak rozhodla naše lepší produktivita v zakončení a podařilo se nám zápas otočit. V závěru jsme soupeře nepustili do většího tlaku. Našim klukům díky za to, že to nezabalili. Příště si však nemůžeme dovolit takový průběh,“ zhodnotil zápas trenér Michal Kotlas.

V pátek čeká sokoly další domácí utkání. Od 20 hodin dojde na pražské derby s Black Angels. Hned v neděli na to naváže třetí domácí duel v řadě. V něm se Vinohradští střetnou s vedoucím týmem superligy Mladou Boleslaví. Nedělní zápas je na programu od 18 hodin.

TJ Sokol Královské Vinohrady - FBC Česká Lípa 8:5 (1:1, 4:4, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Strobach (Bína), 36. Gregor (Z. Stuchlík), 36. Lanc, 39. Hartman (Strobach), 40. Gregor (Hanák), 53. Svoboda (Hanák), 57. Hanák (O. Stuchlík), 59. Hanák – 8. Hřebřina (Krajcigr), 22. Kněžour (Tichý), 29. Tichý, 35. Tichý (Krajcigr), 39. Slaný (Ekl). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 130.

Sestava SKV: Mazák - Lanc, Jelínek, Richtr, O. Stuchlík (C), Strobach, D. Záň - Entlicher, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Bína. Trenéři: Bouša, Kotlas.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.