Shrnutí víkendu: Juniorky vybojovaly na Barrandově čtyři body

23. 1. 2020

Klub

3 minuty čtení

Juniorky o víkendu jednou výhraly a jednou remizovaly a zapsaly tak čtyři body do tabulky 2. ligy. Stejný počet bodů zaznamenali také junioři, kteří nejprve prohráli s Kralovým Dvorem po nájezdech a následně zdolali Falcon těsně 4:3. Dvě vítězství a jednu prohru shodně nasbírali starší žáci a starší žákyně. SKV má za sebou na zápasy velmi bohatý víkend, vše podstatné najdete v našem souhrnu.

Junioři dovedli přestřelku s Kralovým Dvorem až do samostatných nájezdů. Ještě deset minut před koncem prohrávali svěřenci trenéra Purkrábka 4:7, ale v závěru mohutně finišovali a nakonec srovnali na 7:7. Čtyři body posbíral aktivní Jan Pinkas. V nájezdech vstřelili gól všichni tři exekutoři soupeře, naopak za SKV se prosadili Ondřej Zelený a Šimon Král, Jan Prošek se svým pokusem neuspěl. SKV tak prohrálo 7:8 po nájezdech a ze zápasu si odneslo bod.

Ve druhém střetnutí sokolové přetlačili Falcon 4:3. Ačkoliv žlutočerní třikrát vedli o dva góly - 2:0, 3:1 a 4:2 - nikdy soupeři nedokázali odskočit o více branek. Soupeř se navíc pokaždé dostal na kontakt a dokázal tak zdramatizovat duel. Těsné vedení už ale Vinohradští udrželi a vybojovali cennou výhru. V tabulce 2. ligy se junioři nacházejí na druhé příčce se čtyřbodovou ztrátou na první Bučis.

Juniorky porazily vedoucí Klatovy 4:2! Dvěma brankami se na výhře podílela Anna Bogdanová. Dvě asistence přidala Karolína Štandová. V dalším utkání svěřenkyně Petra Blažeje remizovaly s Táborem 1:1. Na první trefu soupeře zareagovala pět minut před koncem úspěšná střelkyně Bogdanová. Juniorky se drží na druhé pozici 2. ligy. Na první Klatovy ztrácejí sedm bodů.

Solidně si vedli na turnaji 5. koše starší žáci. Ti ovládli oba dva zápasy ve skupině a neuspěli až ve finále s čelákovickou Orkou. V samostatných článcích jsme se věnovali dalším týmům SKV. Benfika s velkým předstihem ovládla divizi. Další dvě domácí výhry přidaly Ladies, které vévodí 1. lize. Elévové srdnate bojovali ve Staré Boleslavi a elévky dokázaly být poprvé v rámci jednoho turnaje dvakrát vítězné!

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Ženy A:
TJ SKV - SK Bivojky Litvínov 14:3
TJ SKV - Florbal Chomutov 7:0

Muži B:
DDM Dynamo Teplice - TJ SKV 2:5
TJ SKV - FBC DDM Kati Kadaň 7:8 po prodl.

Junioři:
TJ SKV - T.B.C. Lucern Králův Dvůr 7:8 po sam. náj.
TJ SKV - Floorball Club Falcon 4:3 

Juniorky:
TJ SKV - Sport Club Klatovy 4:2
TJ SKV - 1. FbK Tábor 1:1

Starší žáci:
TJ SKV - Kanonýři Kladno bílí 4:2
TJ SKV - SK Florbal Benešov 2:1
TJ SKV - Orka Čelákovice 4:6

Starší žákyně:
TJ SKV - Rudná Panthers Praha 4:0
TJ SKV - FBŠ Slavia Plzeň 2:3
TJ SKV - TJ Sokol Nové Strašecí 7:2

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.