Měsíční pauza je pryč. Sokolové se vrátí do superligy duelem v Liberci

5. 2. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Téměř po měsíci se vrhnou sokolové zpět do superligového boje. Do konce základní části nejvyšší soutěže už zbývá pouze pět kol. Vinohrady s 26 body uzavírají elitní osmičku a budou se tak snažit o historický počin - postup do vyřazovací fáze. V sobotu se vydají na sever Čech poměřit síly s Libercem, tedy přímým konkurentem v tabulce. FBC je deváté a má o tři body méně než SKV.

13. ledna odehráli Boys poslední superligovou bitvu. V televizním derby Sokolů zdolali Pardubice po skvělém obratu 7:5. Následoval měsíc plný trénování. "Tréninky byly samozřejmě více zaměřené na fyzickou kondici. Někdy jsme florbalky ani neviděly," přiznal útočník Petr Hartman. "Odehráli jsme dvě přípravná utkání a tento týden se už zase věnujeme více herním činnostem," popsal Hartman náplň uplynulých týdnů.

V závěrečných pěti kolech se Vinohradští ani jednou nepředstaví v Rieger aréně. Velké množství domácích zápasů totiž absolvovali v listopadu a v prosinci. Jako domácí tým sice budou vedeni v duelu s Vítkovicemi, půjde však o výjezdní zápas v Teplicích. "Určitě to pro nás lehká nevýhoda bude. Domácí hala a diváci nás vždy ženou za lepšími výsledky. Na druhou stranu věřím v sílu týmu a doufám, že venkovní duely a boj o play off zvládneme," nepřipouští si Hartman neúspěch.

Svěřenci koučů Michala Kotlase a Davida Bouši v sobotu večer vyzvou Liberec. Utkaní je na programu od 18 hodin ve sportovní hale ZŠ Dobiášova. "Zápas v Liberci bude velmi důležitý, řekl bych až klíčový. Stále máme historický první postup do play off ve svých rukou, což je dobře. Bude důležité poslední dva tréninky před zápasem dobře odmakat a navázat na to v sobotu," hlásí forvard, jenž má v aktuálním sezoně na svém kontě 13 branek a pět asistencí.

Hartman potvrdil, že v mužstvu panuje před rozhodující fází základní části dobrá atmosféra. "Nálada v týmu je klidná. Každý si však uvědomuje, o co v posledních zápasech budeme hrát. Tréninky jsou v dobré náladě a srandičky nechybí, zároveň ale nepostrádáme zodpovědnost a píli," dodal na závěr. Úvodní vzájemné střetnutí s Libercem ovládlo SKV. Sokolové dlouho prohrávali 0:2, následoval ale vydařený obrat a triumf 5:3, na kterém se třemi body podíleli Lukáš Gregor a Martin Skřivánek.

22. kolo superligy:

sobota 18:00 FBC Liberec - TJ SKV (ZŠ Dobiášova, Liberec)
online přenos | video přenos

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.