Vinohradští přišli o nadějné vedení a na hřišti Liberce prohráli v prodloužení

9. 2. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Ačkoliv se do té doby oba týmy přetahovaly o vedení, třetí část vycházela sokolům skvěle. V utkání 22. kola superligy vedli v 53. minutě nad Libercem už 6:4. Jenže domácí vzápětí snížili, čtyři minuty před koncem srovnali a v prodloužení duel rozhodl Radek Valeš. Svěřenci trenérů Kotlase a Bouši si tak ze severu Čech odvezli jeden bod.

Úplný úvod střetnutí byl ze strany Vinohrad poněkud neurovnaný. Přesto se v 11. minutě sokolové dostali do vedení. Jan Svoboda si vzal na středu míček a z otočky ho poslal do sítě - 1:2. Liberec ještě do přestávky srovnal, z dorážky se prosadil Tomáš Dlesk. Ve 29. minutě dokonali Severočeši obrat, míček ze vzduchu napálil do branky Jakub Kopecký.

Odpověď Vinohrad na třetí gól domácího celku přišla brzo. Lukáš Gregor vystihl rozehrávku domácích a přelstil i brankáře Vaníčka. Ve druhé části však sokolové nedokázali dostat ze své hry to nejlepší, a tak přišel další trest. 15 vteřin před koncem prostředního dějství si vzal míček Radek Valeš, obkroužil útočnou polovinu hřiště a střelou do horního růžku branky vrátil Liberci vedení.

To nejlepší si Vinohradští schovali pro třetí část. Ve 43. minutě Martin Skřivánek úspěšně po přihrávce Zbyňka Stuchlíka zakončil rychlý protiútok. O devět minut později se stejný hráč prosadil podruhé, tentokráte šikovně asistoval Petr Hartman. Neuběhla ani minuta a sokolové si poprvé v utkání vypracovali dvougólový náskok. Gregor natáhl ke střele a přidal svou druhou úspěšnou trefu.

Jenže Liberečtí se ihned po buly vrhli do útoku a po rychle rozehrané standardní situaci snížil Dlesk. Vyrovnání pak přišlo v čase 56:19. Kopeckého střelu dokázali hosté odvrátit, jenže pouze k volnému Lukáši Lhotovi, který srovnal na 6:6. Utkání směřovalo k nájezdům, žlutočerní drželi míček a hráli bez brankáře, jenže přišla ztráta a do prázdné branky skóroval Valeš, jenž tak zkompletoval hattrick.

„Měli jsme nervózní vstup do utkání, což se nám povedlo překonat až ve třetí třetině. V závěru zápasu jsme nedokázali proměnit několik slibných šancí a soupeři gólově odskočit. Po nedorozumění v prodloužení bere dva body soupeř,“ zhodnotil duel trenér Boleslav Kytka. V pátek večer se sokolové představí na hřišti Black Angels, v neděli pak zavítají na půdu Chodova.

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:6 (2:2, 2:1, 2:3 - 1:0) po prodl.

Branky a nahrávky: 7. Valeš (Kološ), 12. Hejduk (Šoltys), 29. J. Kopecký (Lhota), 40. Valeš (J. Kopecký), 53. Dlesk (Hejduk), 57. Lhota (J. Kopecký), 65. Valeš (J. Kopecký) – 7. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 11. Svoboda (Gregor), 32. Gregor, 43. Skřivánek (Z. Stuchlík), 52. Skřivánek (Hartman), 53. Gregor. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 195.

Sestava SKV: Mazák - Lanc, O. Stuchlík (C), Jelínek, Richtr, Otta - Entlicher, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Hanák, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.