Posila do brankoviště! Z Chomutova přichází Karel Šantora

30. 6. 2020

Muži A

2 minuty čtení

Vinohrady získaly pro nadcházející superligový ročník druhou posilu. Po útočníkovi Michalu Strachotovi rozšíří žlutočerné řady brankář Karel Šantora, který přichází z prvoligového Chomutova. Současní trenéři Michal Kotlas a David Bouša ho znají ze společného působení v Chodově.

24letý brankář začínal s florbalem v Chomutově. Od podzimu 2014 pak začal působit na Chodově, nejprve formou střídavého startu, posléze na Jižní Město definitivně přestoupil. Uplynulou sezonu strávil v 1. lize a Chomutovu dopomohl k páté příčce po základní části, přičemž nasbíral v dlouhodobé soutěži 13 startů, 780 minut a 8 vítězství. Šantora by měl pomoci vyřešit situaci, která nastane po očekáváném odchodu jedničky Rasti Mazáka.

„Po konci uplynulé sezony nám Rasťo oznámil, že s největší pravděpodobností bude jeho životní cesta směřovat za prací do zahraničí. Nemohli jsme si dovolit čekat, jestli to náhodou nedopadne, a začali jsme hledat náhradu. S Karlem se známe z jeho působení na Chodově a věříme, že může být tou správnou volbou. Nejprve jsme se domluvili s Karlem a poté začala jednání mezi kluby. V počátku se spekulovalo o hostování, ale nakonec jsme se dohodli na přestupu,“ osvětlil situaci kouč Michal Kotlas.

Co hlavně vedlo Šantoru ke změně působiště? „Rozhodující vliv měli právě David s Makem, se kterými se znám z Chodova a vím, že co řeknou, to platí. V kontaktu jsem byl také s Michalem Strachotou a Milanem Bínou, kteří mě zlákali. Roli hrálo rovněž to, že to mám kousek od VŠE, kde studuji, a od bydlení v Praze,“ okomentoval přestup mladý brankář.

„Chtěl bych, abychom uhráli solidní výsledky během základní části a vyhnuli se play down. Věřím v postup do play off a věřím, že potrápíme toho, kdo si nás vybere,“ vyjmenoval Šantora cíle, které si společně s týmem klade. A jaké plány s ním mají samotní trenéři? „Vše bude záležet na Karlovi a jeho výkonnosti. Pochopitelně jsme ho ale nepřiváděli na pozici trojky,“ dodal Kotlas na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.