Prague Games 2020: Dorostenci si zahráli finále B pavouka!

12. 7. 2020

Klub

3 minuty čtení

Vinohradští dorostenci sice na úvod vyřazovací části Prague Games zažili zklamání, když nestačili na Tatran, následné dva zápasy ale dokázali dovést do vítězného konce a vybojovali postup do finále B pavouka. Zejména nájezdové drama proti Plzni stálo za to. Ve finále sokolové bohužel nestačili na Black Angels.

Dorostenci prošli až do finále B pavouka

Mladí sokolové vybojovali v základní skupině pouze bod za remízu s Wizards. Na Olomouc, Black Angels a Ivory Coast Vinohradští nestačili. V prvním kole play off pak svěřenci kouče Svobody změřili síly s kvalitním Tatranem. Střešovice byly nad síly SKV, a tak žlutočerní zamířili do B pavouka, ve kterém rozjeli parádní jízdu. Nejprve si pátek na domácí půdě poradili s Prague Tigers a po výhře vysoké výhře 8:3 zamířili do semifinále.

V něm byla k vidění velmi dramatická bitva zakončená samostatnými nájezdy. Brankář Matyáš Cvejn své spoluhráče podržel a kluci mohli slavit postup do sobotního finále. V něm podruhé v rámci turnaje narazili na Black Angels a i tentokrát byli andělé nad síly vinohradských hochů. Přesto dorostenci zanechali na letošních Prague Games výraznou stopu a skvěle se naladili na další část sezony.

Junioři těsně před branou

K podobnému úspěchu jako dorostenci mířili také junioři. Ti ve skupině zaznamenali jednu výhru a dvě porážky, přičemž ve skupině narazili na pozdějšího vítěze Bohemians. V úvodním kole vyřazovací části sokolové padli s Kladnem 1:2 a stejně jako dorostenci zamířili do B pavouka. V osmifinále zdolali Chomutov po hubeném výsledku 1:0, jedinou trefu utkání zaznamenal Jan Pinkas.

V dalším kole Vinohradští porazili orli z Bratislavy 4:2 a postoupili do semifinále B pavouka. V něm s dalším celkem z Bratislavi rychle prohrávali 0:2, následně však ztrátu dokázali smazat a hnali se za obratem. Soupeř ale přidal třetí gól a na ten už svěřenci Miroslava Purkrábka nezareagovali. Cestu B pavoukem tak zakončili v semifinále.

Dorostenky braly ve skupině čtyři body

Dívčím týmům se výsledkově dařilo méně, přesto některé zápasy stojí za zmínku. Dorostenky ve skupině porazily České Budějovice a remizovaly s celkem ze Světlé nad Sázavou. Jedinou prohru Ladies zaznamenaly v duelu se silnými Vítkovicemi. Ve vyřazovací části pak ovšem přišly dvě porážky a dorostenky se tak s turnajem musely rozloučit. Podobný osud potkal v play off také juniorky. Ty ve skupině remizovaly s Klatovy, na Jihlavu a Tatran ovšem nestačily a stopku jim v následném boji o postup vystavila Bohemka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.