Prague Games 2020 v podání SKV: Klubová sounáležitost a jedna finálová účast

15. 7. 2020

Klub

5 minut čtení

Nájezdové drama v semifinále pavouka B. Dorostenci nakonec uspěli a v hledišti jim tleskali kamarádi z ostatních tří vinohradských celků. Asi nejhezčí momenty uplynulých Prague Games z pohledu SKV. Sokolové nakonec v souboji o zlato nestačili na Black Angels. Těsně před bránu finále B se dostali junioři. Dívčí kategorie sbíraly na tradičním turnaji cenné zkušenosti.

Junioři poměřili síly s kvalitním soky

Juniorský tým v základní skupině prohrál s Boleslaví 0:3 a s Bohemians 0:6. V závěrečném duelu pak porazil IBK Šupáky 5:2. „I přes obtížné soupeře ve skupině jsme uhráli slušné výsledky. V utkáních proti Bohemce či Boleslavi se ukázala kvalita soupeřů a my spíše trénovali obranu. V obou utkáních nás dost podrželi brankáři,“ uvedl trenér juniorů Miroslav Pukrábek.

„Těsná prohra s Kladnem v napínavém zápase nás pak poslala do B pavouka. V tom jsme došli až do semifinále, ve kterém nás dohnaly chyby, které jsme dělali celý turnaj – nejistá rozehrávka a neproměňování šancí. I přesto jsme Havířovu nedali nic zadarmo a odešli z turnaje po pořádném boji,“ ohlédl se za Prague Games kouč juniorů, kteří tak skončili těsně před branami finálového souboje B pavouka.

Dorostenci vyslechli hymnu před finálovým duelem

Hráče dorosteneckého týmu může těšit, že během čtyř dnů sehráli na turnaji osm kvalitních zápasů. „Navíc jsme byli ve velmi vyrovnané skupině, ve které jsme sice skončili předposlední, ale bez přehánění jsme ji mohli klidně i vyhrát. Když nepočítám jeden gól do prázdné brány, tak to v každém utkání bylo až do konce vyrovnané nebo pouze o gól,“ zhodnotil základní skupinu trenér Vilém Svoboda. Dorostenci prohráli s Olomoucí 3:5, s Black Angels 1:2, s Ivory Coast 3:4 a s Wizards remizovali 1:1.

„Byla to pro nás opravdu skvělá herní prověrka. Včetně přátelského utkání před turnajem jsme sehráli devět zápasů a všechny byly těžké. Žádný z nich nebyl zbytečný a díky tomu to byla celkově výborná zkušenost,“ ocenil Svoboda přínos tradičního letního podniku.

Velkým zážitkem bylo páteční utkání play off, ve kterém mladí sokolové vedli nad favorizovaným Tatranem 1:0. Pak to sice soupeř rozjel a nakonec zvítězil 10:3, ale Vinohradští se i ve zbytku zápasu hnali do útoku. Porážka poslala SKV do B pavouka. V něm sokolové porazili Prague Tigers 8:3. Ačkoliv výsledek vyznívá jednoznačně v prospěch našich hochů, hlavně v první půli se hrál vyrovnaný zápas. „Ve druhém poločase jsme to zlomili a soupeř to vzdal. Nám se vrátilo, že jsme nevypustili ani jeden z předchozích duelů,“ hlásil spokojeně „Vilas“ Svoboda.

Vyrovnané semifinále dospělo až do nájezdů. V hlediště haly na Třebešíně podporovaly dorostence tři další vinohradské týmy, což nejlépe dokazuje klubovou sounáležitost. Nájezdové drama dopadlo lépe pro SKV a dorostenci tak mohli oslavit postup do finále, kde je opět čekali Black Angels. „Finále se nám herně nevydařilo, ale pro kluky byla hymna a vše kolem zážitkem. Herně to tak velký rozdíl mezi námi a Black Angels nebyl, ale utkání jsme nezvládli (prohra 0:5). O to větší je motivace pracovat do budoucna. Úspěchu si vážíme, ale rádi bychom příště došli daleko v pavouku A,“ dodal Svoboda na závěr.

Ladies zaznamenaly herní posun

Juniorky nastoupily do tradičních Prague Games poté, co se jim vydařil turnaj na východě republiky. „Během čtyř dnů jsme se utkali s různými soupeři a hráli různá utkání. Vyrovnané, ale zároveň velmi náročné zápasy nás čekaly hned v základní skupině. I přes některé nepříznivé výsledky jsem rád, že byl vidět herní posun našich hráček. V turnaji jsme se bohužel do pozdější fáze nedostali a ukončili jsme naši cestu ve čtvrtfinále vyřazovací části B,“ popsal dojmy z Prague Games Šimon Král, který tým juniorek trenérsky vedl společně s Petrem Blažejem.

Také dorostenky nasbíraly na Prague Games mnoho zkušeností. „Na tým jsem pyšný. Turnaj jsme odehráli v mladé sestavě, což bylo v určitých zápasech znát. Některé z holek hrály i za kategorii G18, kde okusily pořádný florbal v podání hned několika reprezentantek. Výsledky mohly být celkově lepší, ale za předvedenou hru se nemusíme stydět. Tým pracoval nejlépe, jak uměl, a jsem hrdý, že jsem mohl být jeho součástí,“ přidal své hodnocení Jan Otta, kouč dorostenek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.