Víkendové menu: Boys odstartují sezonu na Tatranu, Ladies se představí doma

11. 9. 2020

Klub

4 minuty čtení

Dlouhé čekání na ligové soutěže je u konce. O víkendu vstoupí do boje oba elitní týmy SKV. Mužské áčko se představí v neděli od 19 hodin na hřišti střešovického Tatranu ve zbrusu nové hale v Řepích. Ladies budou hrát v Rieger aréně. V sobotu vyzvou Chomutov a v neděli Litvínov, oba duely jsou na programu od 19 hodin.

Vinohradští měli v uplynulé sezoně s Tatranem pozitivní vzájemnou bilanci. Nejprve v rámci sedmého kola zvítězili na domácí půdě nad několikanásobným mistrem České republiky 3:1. O branky se tehdy postarali Lukáš Gregor, Petr Hartman a Jan Svoboda. Ve druhém vzájemném střetnutí pak Boys vedli ve Střešovicích 2:0 a 3:2, nakonec ale byli rádi za remízu, když v závěru dotahovali dvougólovou ztrátu. V prodloužení rozhodl o výhře Tatranu Filip Langer.

Právě na něj si sokolové budou muset dát pozor. Ale není to jediný reprezentant v kádru Tatranu. Do střešovického týmu se po angažmá v zahraničí vrátili kvalitní obránci Ondřej Němeček a Ondřej Vítovec. Trenér Milan Fridrich se naopak v nové sezoně bude muset obejít bez vytáhlého forvarda Jonáše Kreysy, který zamířil do švédského Höllvikenu. Nedělní duel je na programu od 19 hodin. Sledovat ho můžete prostřednictvím online přenosu nebo prostřednictvím internetové televize TVCOM.

Ladies vyzvou soupeře ze severu

Koronavirus překazil snahu Ladies probojovat se zpět do extraligy. Další pokus tak budou mít svěřenkyně kouče Jonáše Sigla v nadcházejícím ročníku. V západní skupině 1. ligy na ně čeká hned 15 soupeřů. V úvodních dvou kolech se ženské áčko střetne se soupeři ze severu Čech. Do Rieger arény v sobotu dorazí Chomutov a v neděli Litvínov. Oba dva celky patří k tradičním účastníkům 1. ligy. SKV v uplynulé sezoně mělo s těmito soupeři stoprocentní bilanci.

Realizační tým Ladies může těžit fakt, že kádr zůstal takřka pohromadě. Udržet se podařilo všechny opory včetně Anety Nigrinové, Terezy Trunečkové či Lucie Kisugite. Po dlouhém zranění se navíc do sestavy vrátí Lenka Kalistová. Na hostování z Bohemians míří do SKV křídelní útočnice Eliška Reischlová. Ženy navíc vstoupí do sezony povzbuzeny letním triumfem na Czech Open.

V Rieger aréně se ukáží i junioři a céčko

Ladies ovšem nejsou jediným týmem, který se o víkendu představí na domácí půdě. V sobotu dopoledne a odpoledne bude Rieger aréna patřit mužskému céčku. Celtics i loňskou nedokončenou sezonu zakončili na prvním místě, což se jim v posledních pěti letech podařilo už počtvrté. Nyní nový ročník regionální ligy odstartují duely s rezervou Králova Dvoru a se Slaným. Za Barracudas hraje Ondřej Richtr, který byl ještě nedávno členem vinohradského A týmu.

Po céčku přijdou na řadu v neděli junioři. Také oni načnou novou sezonu na domácí půdě. Svěřenci Miroslava Purkrábka se v Rieger aréně střetnou s říčanskými Draky a s Pitbulls Kolín. Do hry se o víkendu zapojí ještě Benfika. Mistr divize A z minulé sezony zamíří v sobotu večer do Teplice, aby zde poměřil síly s domácím Dynamem. Držte všem našim týmům palce!

SOBOTA:

Ženy A:
19:00 TJ SKV - Florbal Chomutov (TJ Sokol Vinohrady)

Muži B:
19:00 DDM Dynamo Teplice - TJ SKV (Městská SH Teplice)

Muži C:
10:30 TJ SKV - T.B.C. LUCERN Králův Dvůr (TJ Sokol Vinohrady)
16:30 TJ SKV - FbC Barracudas Slaný (TJ Sokol Vinohrady)

NEDĚLE: 

Muži A:

19:00 Tatran Teka Střešovice - TJ SKV (Sportovní centrum Řepy)
ONLINE | VIDEO

Ženy A:
19:00 TJ SKV - SK Bivojky Litvínov (TJ Sokol Vinohrady)

Junioři:
10:30 TJ SKV - FBC Draci Říčany (TJ Sokol Vinohrady)
16:30 TJ SKV - FBC Pitbulls Kolín:Pitbullové (TJ Sokol Vinohrady)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.