Shrnutí víkendu: Céčko vstoupilo do sezony dvěma výhrami!

16. 9. 2020

Klub

3 minuty čtení

Celtics zakončili minulou sezonu triumfem nad Futurem a na vítěznou vlnu se vrátili i po pauze způsobené koronavirem. Na domácí půdě si nejprve poradili s béčkem Králova Dvoru 8:7 a následně 11 góly vyprovodili Slaný. Dva body si z Teplic za výhru po nájezdech odvezla Benfika.

Mužské céčko vstoupilo do sezony skvěle a už ve 12. minutě vedlo nad rezervou Králova Dvoru 5:0. Jenže pak přišlo pár zbytečně inkasovaných gólů a nakonec se Celtics báli o výhru až do posledních vteřin. Jednogólový náskok už ale parta kolem zkušených hráčů Jakuba Vrzáka a Martina Zimy uhájila a na úvod nového ročníku zapsala do tabulky regionální ligy první tři body.

Ve druhém střetnutí čekal na céčko ambiciózní soupeř ze Slaného, který má ve svém středu několik bývalých hráčů kladenských Kanonýrů. Sokolové ale podali v obraně soustředěný výkon podpořený vynikající formou brankáře Jakuba Záhory, těžili z brejků a nakonec uštědřili soupeři 11 zásahů. Po zisku plného počtu bodů se tak céčko zařadilo na horní příčky tabulky.

Dva body vybojovala v 1. kole Benfika. Vinohradští vedli v průběhu druhé části 3:1, 4:2 a posléze ve třetí třetině i 5:2, ale o slibný náskok přišli a duel dospěl za remízového stavu do prodloužení. Definitivní rozhodnutí padlo až v nájezdech, které zvládli lépe sokolové, vítěznou trefu obstaral Jan Švejda a Benfika tak začala vítězně. Dva kanadské body v utkání zaznamenali Jakub Záň, Michal Vlk a Vojtěch Trčálek.

Naopak vítězně nezačali junioři, kteří však nad Říčany dlouho vedli. Jenže pak přišly dva slepené góly soupeře a svěřenci Miroslava Purkrábka tak padli s draky 1:2. Chuť si juniorský tým spravil ve druhém střetnutí dne, ve kterém nastřílel Kolínu 14 branek. Čtyřmi body se zaskvěli Richard Kellenberger a Jonáš Obermann. Hattricky pak zkompletovali Marek Paštika a František Urbánek.

Do hry se o víkendu zapojili také starší žáci, kteří na tradičním turnaji 3+1 v Pardubicích vybojovali 6. místo z celkového počtu 24 účastníků. A ještě při tom stihli oslavit 13. narozeniny Honzy Němce!

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži B:
DDM Dynamo Teplice - TJ SKV 5:6 po sam. náj.

Muži C:
TJ SKV - T.B.C. LUCERN Králův Dvůr 8:7
TJ SKV - FBC Barracudas Slaný 11:2

Junioři:
TJ SKV - FBC Draci Říčany 1:2
TJ SKV - FBC Pitbulls Kolín: Pitbullové 14:2

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.