Nevydařená domácí premiéra. Sokolové inkasovali od Ostravy 10 branek

19. 9. 2020

Muži A

2 minuty čtení

I po dvou kolech zůstávají Vinohradští v Livesport Superlize bez bodu. Výsledkově totiž drželi s Ostravou krok pouze do půlky zápasu. Pak FBC odskočilo a nakonec si z Rieger arény odváží výhru 10:4. Pěti body se na výhře Ostravanů podílel Marek Lipový.

Sokolové vstoupili do zápasu solidně. V páté minutě otevřel skóre střelou od mantinelu Lukáš Gregor. Hosté srovnali zásluhou Lipového. SKV šlo v utkání ještě jednou do vedení. Jan Procházka v úvodu druhé části krásně shodil míček na Milana Bínu a ten ho protlačil až do sítě. I tentokrát dokázala Ostrava srovnat. Za čtyři minuty Klimscha prokázal velký důraz na brankovišti a propálil brankáře Šantoru.

Ve 35. minutě šli hostující hráči poprvé do vedení. Pešat nahazoval balonek před branku a díky nešťastné teči domácí obrany se mohl radovat z úspěšného zásahu. Klíčový moment přišel o pár desítek vteřin později. Sládek zpoza branky oslovil Klimschu a ten přidal svou druhou trefu. Ostravanům pak vyšlo téměř vše, na co sáhli. Během 12 minut v závěrečné části přidali dalších šest branek a rozhodli o osudu utkání.

V závěru ještě alespoň dokázali zkorigovat skóre Procházka, který v duelu zaznamenal celkově dva body, a Jan Linhart. Sokolům se úvodní domácí utkání nového superligového ročníku nevydařilo. S ostravským FBC prohráli 4:10. Další domácí duel sehrají Vinohradští už za týden. V sobotu 26. září vyzvou Hattrick Brno. Začátek zápasu je naplánován na 20 hodin.

TJ Sokol Královské Vinohrady - FBC Ostrava 4:10 (1:1, 1:3, 2:6)

Branky a nahrávky: 5. Gregor, 22. Bína (Procházka), 59. Linhart (Hájek), 60. Procházka (TS) – 10. Lipový (Pešat), 26. Klimscha (Jakubec), 35. Pešat (Herblich), 39. Klimscha (Sládek), 41. Pešat (Eichner), 45. Pešat (Lipový), 45. Malajka (Klimscha), 50. Lipový (Eichner), 51. Lipový (Eichner), 53. Malajka (Lipový). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 0:1, navíc Z. Stuchlík (SKV) 5 min. Využití: 0:2. Diváci: 90.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík (C), Lanc, Svoboda, Jelínek, D. Záň, Vnuk, Čuda - Šaroch, Skřivánek, Hartman - Fiala, Strachota, Gregor - Procházka, Z. Stuchlík, Bína - Hájek, Linhart. Trenéři: Bouša, Kotlas.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.