Další domácí duely! SKV vyzve v sobotu Hattrick a v pondělí Pardubice

24. 9. 2020

Muži A

3 minuty čtení

První domácí duel v Livesport Superlize sokolové výsledkově nezvládli. Nyní však mají hned dvě šance na nápravu. V sobotu večer vyzvou v Rieger aréně Hattrick Brno a v pondělí se na stejném místě střetnou s Pardubicemi. Sobotní zápas je na programu od 20 hodin, ten pondělní od 18 hodin.

Vinohradští si nevedli v úvodní polovině zápasu s Ostravou špatně, pak se ale hosté prosadili, šli do vedení a v závěrečné dvacetiminutovce přidali šest branek. „Vytvořili jsme si tlak, ale nedali jsme šance. Ostrava dala několik slepených gólů a naše hra se sesypala,“ hodnotil prohru 4:10 kouč David Bouša.

Jeho svěřenci sehrají další dva zápasy v domácím prostředí. V sobotu se do Prahy chystá loňský nováček Hattrick Brno. Brňané o víkendu vybojovali svůj první bod v aktuálním ročníku, když po základní hrací době remizovali s Ostravou. Hattrick před sezonou solidně posílil, přišli Jiří Juhaňák, Matěj Kostka nebo Slováci René Slezák a Šimon Leško.

Oba vzájemné zápasy v minulém ročníku ovládli sokolové. Ti nejprve vyhráli doma 7:4 a následně dokázali triumfovat i na půdě soupeře a z Brna si odvezli tři body po výsledku 7:3. V obou zápasech se střelecky dařilo útočníkovi Lukáši Gregorovi, který dokázal proti Hattricku nasázet pět gólů.

Speciální motivaci bude mít jistě vinohradský obránce Oliver Gold. 19letý zadák totiž do Riegrových sadů přestoupil v létě právě z brněnského celku. Sobotní duel je na programu od 20 hodin večer. Dorazte sokoly podpořit v boji o první superligové body do tabulky.

V pondělí na státní svátek bude Livesport Superliga pokračovat ve svém nabitém programu. Od 18 hodin se uskuteční derby Sokolů! Pardubice zakončily minulou sezonu na posledním místě tabulky. Následná pandemie koronaviru však sezonu předčasně ukončila a Pardubičtí se tak udrželi v nejvyšší soutěži bez boje.

Největší předsezónní změnou východočeského celku je přesun klubové legendy Martina Zozuláka z pozice hráče do funkce hlavního trenéra. Bývalý reprezentant se rozhodl uzavřít svou aktivní kariéru a nyní bude tradičnímu účastníkovi nejvyšší soutěže pomáhat jako šéf lavičky.

V uplynulé sezoně si oba týmy ve vzájemných střetnutích rozdělily po třech bodech. Na východě Čech zvítězily Pardubice 5:4, v Rieger aréně se pak radovali Vinohradští, kteří sokolské derby zvládli v poměru 7:5. Pro Východočechy půjde teprve o druhé utkání v nové sezoně. To první se jim vydařilo. Na Podvinném mlýně dokázali zaskočit Spartu a vyhráli 7:6.

Vstupné na oba dva superligové zápasy činí 50 korun. Členové SKV, děti do 10 let, senioři nad 65 let a dárci krve mají vstup zdarma. Z důvodu hygienických opatření prosíme všechny přítomné diváky, aby měli po celou dobu utkání nasazené roušky.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.