Sokolové najeli na režim individuálních tréninků

22. 10. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Vzhledem k dalšímu zpřísnění vládních opatření v boji proti koronaviru najel nově mužský A tým na režim čtyř individuálních tréninků týdně. Koučové vinohradského áčka Michal Kotlas a David Bouša chtějí nadcházející období využít ke kondičnímu restartu. Co dalšího řekli o nastalé situaci?

„Dokud to šlo, tak byl tým rozdělen na několik menších tréninkových skupin a trénovali jsme dvakrát týdně venku. K tomu měli kluci ještě dvakrát do týdne individuální plán, jehož plnění dokumentovali a zasílali,“ popsal průběh netradiční přípravy Michal Kotlas. Po zpřísnění vládních opatření musely logicky nastat další změny. „Najeli jsme na režim čtyř individuálních tréninků, ze kterých budou hráči posílat reporty. Takhle to bude do doby, než budeme moci zase trénovat ve větším počtu,“ okomentoval David Bouša aktuální pravidla pro trénink.

Situace není příznivá a restart florbalových soutěží je v nedohlednu, přesto se trenéři áčka budou snažit nynější čas k přípravě naplno využít. „Chceme, aby se kluci trochu kondičně restartovali. 14denní karanténa nám v létě nabourala letní přípravu a nyní máme prostor to dohnat. Ovšem pak také hrozí, že budeme mít dřevěné ruce a bude nám zase chybět čas na hokejce. Je otázka, pokud soutěž opět začne, kolik budeme mít času na trénink v hale před prvním zápasem. Podmínky jsou však pro všechny stejné,“ řekl Kotlas smířlivě.

Předvídat jakýkoliv další vývoj situace je nyní nemožné. „Bylo by to věštění z křišťálové koule. Aktuálně nevíme, co bude zítra a co bylo ještě včera. Samozřejmě si přeju, abychom se vrátili co nejdříve do haly a mohlo se hrát, aby se vrátil život do normálních kolejí. K tomu může nyní přispět každý z nás svým zodpovědným přístupem. Také si přeju, aby naše vláda a lidé, kteří chod věcí ovlivňují, pracovali koncepčně, což se doposud nedělo a výsledkem toho je aktuální stav. Mrzí mě také mediální masáž, která u nás v souvislosti s pandemií běží,“ uzavřel Michal Kotlas svou upřímnou výpověď.

Momentka z venkovního tréninku v době, kdy se ještě mohlo trénovat v šestičlenných skupinkách.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.