Jan Procházka se na čas přesouvá do norského Greakeru

2. 11. 2020

Muži A

2 minuty čtení

V souvislosti s přerušením florbalových soutěží v Česku se roztrhl pytel s přestupy na sever. A jeden z hráčů míří do Skandinávie také z našeho klubu. Jan Procházka bude dočasně nastupovat za norský Greåker Bulldogs IBK.

Myšlenky na přesun do zahraničí měl mladý útočník ihned po přerušení všech soutěží. „Přemýšlel jsem o tom, že se mi nechce sedět doma a čekat, co bude dál, a že bych rád tuto ‚emigraci‘ spojil s florbalem. Nicméně jsem si říkal, že je to hloupost, že by mě stejně nikde nechtěli, a tak jsem raději letěl do Portugalska...,“ řekl na úvod.

„Po první vlně přestupů Čechů do Švédska a Finska se ale ukázalo, že to asi taková hloupost nebyla. V tu chvíli se hrálo už jen na severu a pro mě připadalo v úvahu jedině Norsko. Zeptal jsem se na názor Honzy Králíka, který má s Norskem zkušenosti, a ten mi tuto příležitost doporučil. Byl dokonce tak hodný, že informoval své kontakty v Norsku, za což bych mu chtěl moc poděkovat. Vedení Greåker Bulldogs mě obratem kontaktovalo. Poté šlo vše hodně rychle a během dvou dní jsem byl na cestě do Norska,“ popsal svou cestu na sever.

Greåker působí v nejvyšší norské lize. „Očekávám především cenné životní zkušenosti a seznámení se s novými lidmi. Samozřejmě také přípravu před potenciálním restartem sezony. Doufám, že tento tah bude na hřišti znát. Možností trénovat bude dostatek a já už netrpělivě vyhlížím první halu,“ dodal Procházka. Honzovi přejeme, ať se mu v novém působišti daří a dobře se připraví na návrat do české superligy.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.