Superliga konečně zpět! Vinohrady v sobotu vyzvou Black Angels

25. 11. 2020

Muži A

3 minuty čtení

28. září sehráli sokolové poslední zápas v rámci nejvyšší soutěže. Od té doby se museli uchýlit nejprve ke skupinovým tréninkům a následně k individuálním. Až nedávno bylo možné naplno obnovit tréninkovou činnost v hale. V sobotu čeká Vinohradské první soutěžní zápas po dlouhé dvouměsíční odmlce.

Do další koronavirové pauzy spadli sokolové po vítězném zápase s Pardubicemi. Svěřenci trenérů Michala Kotlase a Davida Bouši porazili Pardubice 7:5. Utkání zvrátili na svou stranu v poslední části, ve které řádili především Jan Procházka a Michal Strachota. První jmenovaný vsítil dvě branky, ten druhý se prezentoval rovněž dvěma brankami, k tomu navrch přidal jednu asistenci a Vinohrady zapsaly první tříbodový večer v sezoně.

Nyní by v pražském derby proti Black Angels rádi přidali další. Duely s „černými anděly“ jsou už od dob vzájemných střetnutí v rámci 1. ligy velmi vyhrocené. Bitvy plné emocí se uskutečnily také v uplynulém superligovém ročníku. V obou případech byli úspěšnější domácí. Nejprve v Rieger aréně se radovali sokolové po výhře 7:5. Odvetu pak zvládli lépe „andělé“, když triumfovali 6:4.

Pozor si budou muset dát Vinohradští tradičně na Jakuba Renčína, který se před časem mihl ve vinohradském dresu. Renčín má aktuálně na svém kontě devět kanadských bodů. Ofenzivu Black Angels táhnou také bratři Bočkové a bratři Hanákové. Svěřenci Tomáše Janečka si v aktuálním ročníku superligy nevedou špatně a z šesti zápasů se jim podařilo vydolovat devět bodů. Cennou výhru oslavili na půdě Ostravy. Tři body pak brali po partiích s Českou Lípou a brněnským Hattrickem.

Sobotní utkání je na programu od 16 hodin a budete ho moci sledovat prostřednictvím textového online přenosu nebo video streamu na webu TVCOM. Video přenos bude navíc komentovaný! Hned v neděli se pak Vinohradští představí v rámci dalšího kola na půdě České Lípy. I tento duel je naplánován na 16. hodinu.

Víkendový program Livesport Superligy:

28. 11., 16:00 TJ Sokol Královské Vinohrady - Black Angels (8. kolo)
Rieger aréna | ONLINE | VIDEO | BULLETIN

29. 11., 16:00 FBC 4CLEAN Česká Lípa - TJ Sokol Královské Vinohrady (9. kolo)
MSH Česká Lípa | ONLINE | VIDEO

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.