Poslední vteřina připravila SKV o triumf nad Českou Lípou

3. 1. 2021

Muži A

5 minut čtení

Pouze jeden bod dokázali sokolové vydolovat z úvodního hracího víkendu Livesport Superligy v novém roce 2021. Nejprve doma prohráli v rámci 17. kola s Českou Lípou 3:4 v prodloužení, přičemž vyrovnávací gól vsítil soupeř vteřinu před koncem základní hrací doby. V neděli pak Vinohradští nestačili v duelu 18. kola na silnou Mladou Boleslav a padli se ctí 2:7.

Střetnutí s Českou Lípou vždy bývají hodně vyhecovaná. To sobotní se pro Sokol vyvíjelo dobře. V 17. minutě otevřel skóre Milan Bína poté, co mu poslal šikovnou nabídku od mantinelu Radovan Vnuk. O chvíli později sehráli Vinohradští bleskový protiútok. Pavel Hájek bekhendem za sebe sklepl míček na Michala Strachotu, ten proběhl hostující obranou a skóroval.

„Zbývaly asi jen dvě vteřiny a přišel lob na naší půlku. Následovala zbytečná vysoká hokejka. Závěr jsme prostě nezvládli...“ 

Českolipští ve druhé části dokázali srovnat. Nejprve se po nenápadném pokusu od mantinelu prosadil Oldřich Jireček a o pár minut později srovnal Jan Hřebřina. Na další branku si museli diváci počkat půl hodiny hrací doby. Sokolové se v poslední minutě dostali na útočnou polovinu, Petr Hartman zpoza branky oslovil volného Strachotu a ten svou druhým zásahem v zápase poslal domácí do vedení.

Už už to vypadalo, že si Vinohradští připíšou třetí výhru v aktuální sezoně, ale nakonec to nevyšlo. Česká Lípa vteřinu před koncem využila standardní situaci z dobré pozice a v prodloužení rozhodl o výhře hostů Josef Pluhař. „Zbývaly asi jen dvě vteřiny a přišel lob na naší půlku. Následovala zbytečná vysoká hokejka. Závěr jsme prostě nezvládli,“ vrátil se trenér David Bouša k nešťastnému gólu, který sokolové inkasovali vteřinu před koncem třetí části.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Česká Lípa 3:4 (2:0, 0:2, 1:1 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 17. Bína (Vnuk), 18. Strachota (Hájek), 60. Strachota (Bína) – 27. Jireček (Karel), 30. Hřebřina (Jireček), 60. Štěrba (Slaný), 61. Pluhař (Slaný). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík (C), Vnuk, Fiala, Lanc, Jelínek, Čuda - Šaroch, Z. Stuchlík, Procházka - Hájek, Strachota, Hartman - Gold, Cabejšek, Gregor. Trenéři: Bouša, Kotlas.


 

V neděli měli sokolové šanci poměřit síly s favoritem na titul. Ostatně poslední konfrontace obou dvou týmů se uskutečnila v březnovém play off a byly z toho dvě vysoké porážky. Tentokráte výsledek nehovořil tak jednoznačně. Po úvodních dvaceti minutách to dokonce bylo pouze 1:0 a sokolové se drželi na dostřel. Skóre otevřel talent domácího výběru Marek Korych.

Úvod prostřední části pak Středočechům vyšel na výbornou a trefili se Tokoš s Krzyžankem. Ve 34. minutě přišel první úspěšný zásah sokolů. Míček se dostal k Pavlu Hájkovi, ten pěknou žabkou uvolnil nabíhajícího Petra Hartmana, který suverénně překonal brankáře Bauera. Domácí pak přidali dalši čtyři branky a hostům se podařilo výsledek zkorigovat až v samotném závěru.

A opět u toho byl Hájek, který si ve dvou víkendových zápasech připsal tři asistence. Mladý útočník si dvakrát vyměnil míček s Lukášem Lancem a obránce Vinohrad následně poslal tvrdou ránu až do sítě. Zároveň stanovil konečné skóre 7:2 pro domácí celek. „Byl to pro nás těžký zápas, ve kterém soupeř dominoval. Nicméně jsme do něj vstoupili solidně a první třetina nebyla špatná, na rozdíl od té druhé, kde se pak zápas zlomil,“ zhodnotil porážku kouč SKV Michal Kotlas.

V příštím týdnu se Vinohrady představí nejprve v sobotu na půdě Liberce a v neděli na hřišti Chodova. Sobotní duel je na programu od 16 hodin, ten nedělní od 18:30.

Předvýběr.CZ Florbal MB – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:2 (1:0, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 15. Korych (Tadeáš Chroust), 22. Tokoš (Tomašík), 23. Krzyžanek (Gruber), 39. Curney (Tomašík), 43. Řehoř (Tadeáš Chroust), 53. Komárek (Tomašík), 57. Tadeáš Chroust – 34. Hartman (Hájek), 59. Lanc (Hájek). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Jiří Buchta - O. Stuchlík (C), Vnuk, Fiala, Lanc, Jelínek, Čuda - Šaroch, Z. Stuchlík, Procházka - Hájek, Strachota, Hartman - Gold, Cabejšek, Gregor - Pinkas, Paštika, Svoboda. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.