Kouč dorostenců Jonáš Sigl: Hrát proti těm nejlepším bylo přínosné

8. 5. 2018

Dorostenci

2 minuty čtení

V minulé sezoně dokázal trenér Jonáš Sigl dovést dorostence k postupu do nejvyšší ligy. V letošní sezoně se tak sokolové utkávali s elitou. Konkurovat nejlepším se však nepodařilo. Dorostenci však nabrali cenné zkušenosti.

Jak bys zhodnotil letošní sezonu z pohledu dorosteneckého týmu?
„Letošní sezona skončila sestupem do 2. dorostenecké ligy, a proto ji nelze hodnotit jinak než jako neúspěšnou.“

Je mezi 1. a 2. dorosteneckou ligou velký rozdíl? A v čem přesně?
„Rozdíl mezi ligami je opravdu veliký. Největším rozdílem je taktická stránka, kdy v 2. dorostenecké lize týmy dodržují prakticky jen nějaké základní obranné rozestavení a zbytek je o improvizaci, což ovšem paradoxně výrazně ulehčuje přípravu na soupeře v 1. dorostenecké lize, kde týmy mají jasně dané chování v různých situacích bez větší variability. Na druhou stranu vysoká dynamika hry díky jasně daným variantám a výrazně větší morálka při bránění způsobuje propastný rozdíl mezi soutěžemi.“

Bylo pro vás přesto porovnání s nejlepšími týmy v České republice cenné? A jak k tomu přistupovali samotní hráč?
„Hrát proti těm nejlepším bylo důležité, protože to nastavilo hráčům zrcadlo, na jaké úrovni musí být jejich dovednosti, chtějí-li mít ve florbale vyšší ambice. Dokud jsme neprohrávali o více jak dvě branky a byli jsme dobře takticky připraveni, podávali hráči dobré výkony a byli schopni držet s těmi nejlepšími krok, přestože jinak ve všech individuálních dovednostech, především v kvalitě přihrávek a dynamice pohybu, zaostávali. Bohužel pokud soupeř gólově odskočil, hráči zápas prakticky okamžitě v hlavách vzdali, a to se projevilo i na hřišti.“

Co myslíš, že se v letošní sezoně nejvíce podařilo, co bys vyzdvihl?
„Kluci se výrazně posunuli v obranné činnosti, především v blokování střel, což je v moderním florbale zásadní prvek.“

Na čem budou muset hráči nejvíce zapracovat do budoucna?
„Na schopnosti rychle, přesně kombinovat a opravdu výrazně na fyzické kondici, koordinaci a výbušné síle.“

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.