Pohled do historie: Semifinálové drama mezi SKV a Spartou ze sezony 2007/2008

22. 10. 2018

Muži A

3 minuty čtení

Přesně za týden se SKV v rámci 11. kola Tipsport Superligy utká se Spartou před kamerami České televize. Oba týmy spolu svedly několik památných bitev. Zapomenout se nedá na semifinálovou sérii 1. ligy ze sezony 2007/2008.

Vinohrady vstupovaly do play off 1. ligy jako druhý nejlepší tým základní části. Sokolové zaostali pouze za suverénním Znojmem. Ve čtvrtfinále se svěřencům trenéra Hudečka podařilo zdolat 3:1 na zápasy nepříjemného soupeře z Kopřivnice. Kuriózní situace nastala při venkovním dvojzápase. Vinohradští neměli druhou sadu dresů, a protože domácí nastoupili také ve žlutém, museli sokolové odehrát duel v rozcvičovacích mikinách. Před čtvrtým zápasem pak Viki Vondra a spol. vyrazili na tržnici a nakoupili bílá trika, na která se fixami napsala čísla.

Semifinále 1. ligy nabídlo pražské derby mezi SKV a Spartou. Sparta ve čtvrtfinále těsně 3:2 na zápasy přetlačila Litvínov a jen tak tak postoupila mezi nejlepší čtyři. Vinohradští vstoupili do semifinále skvěle a úvodní dva zápasy na domácí půdě vyhráli. První utkání rozhodl v prodloužení Michal Vlk, dnes hráč Benfiky. Také druhé střetnutí bylo velmi vyrovnané. Sparta vedla ve druhé třetině 3:2, ale branky Mikeše a Tojnara znamenaly obrat a vedení 2:0 v sérii pro SKV.

Sparta nemohla pro domácí zápasy využít svou halu na Letné, a tak došlo k další kuriozitě. Všechny duely semifinálové série se odehrály v Rieger aréně. Sparťané v nadcházejících dvou zápasech dominovali a připsali si výhry 8:3 a 9:3. V sérii tak bylo srovnáno. Na rozhodující duel přišlo do sokolovny 283 diváků, ostatně celé semifinále bylo divácky hojně navštěvované. A ještě jedna důležitá věc... SKV opět nastoupilo ve vítězných bílých tričkách z Kopřivnice!

Sparta vedla po první části 2:0 a mířila k postupu do finále. Jenže pak se prosadili Uher s Tojnarem a srovnali na 2:2. Třetí třetina nabídla krásné drama. Protiútok skvěle zakončil bekhendovou střelou Eda Piňos a poprvé v utkání poslal SKV do vedení. Do konce zbývalo něco přes 11 minut. Domácí se bránili zuby nehty, ale nakonec těsný náskok neudrželi. Šest minut před koncem srovnal Pacan. Nervózní konec už další gól nepřinesl, a tak se v rozhodujícím pátém duelu semifinále šlo do prodloužení.

Sokolové se řítili do útoku, ale ve velké šanci promáchli a celou sérii pak rozhodl následný brejk, který zakončil Václav Culka, současný manažer sparťanského klubu. Na jeho zakončení už byl krátký i jinak výborně chytající brankář Martin Beneš, jenž aktuálně hájí barvy tehdejšího soupeře. Sparťané vyhráli 4:3 a celou sérii 3:2 na zápasy. Postoupili do finále a následně přes baráž vybojovali postup do extraligy. Pro SKV to byla krásná sezona zakončená skvělou sérií, byť tomu chyběla ona vítězná tečka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.