Pardubice vyhrály čtvrtý zápas a rozhodly celou sérii

25. 3. 2013

Muži A

4 minuty čtení

Pardubice zaslouženě zvítězily ve čtvrtém semifinálovém duelu a ve finále si tak zahrají s Kladnem o přímý postup do extraligy. Vinohradští dnes prostě neměli svůj den, přesto však končí sezonu se ctí.

Diváci, kterých opět nepřišlo málo, byli namlsaní ze sobotního večera a opět chtěli vidět dramatické utkání plné branek. Jenže Vinohradští nebyli tak produktivní, jako den předtím, a bohužel Pardubice byli jednoduše nad jejich síly.
 
V první minutě se míček dokutálel za záda Weissgärbera a Pardubice vedly 1:0. Domácí vzápětí srovnali. Svoboda kulišácky posunul balonek na volného Pepu Mareše, který nezaváhal. Na Vinohradech se opět spustily gólové hody. Lisa poslal hosty znovu do vedení.
 
Pak se střelci obou týmů na chvíli odmlčeli. Další branka přišla až v 11. minutě. Matys si seběhl do velkého brankoviště, dostal ideální přihrávku od Formánka a s lehkostí poslal míček do sítě. Hosté odskočili dokonce o tři góly. Z dalšího zásahu se totiž radoval Matys, který schoval svou střelu za tělo a poslal hosty do tříbrankového trháku.
 
Útok Vinohrad byl skutečně bezzubí. Pardubičtí dobře bránili a nedopustili tak zběsilou přestřelku jako ve třetím utkání. Pátý zásah hostů zajistil Jaromír Lisa. Střeleckou smůlu domácích protrhl v prostřední třetině až dvě minuty před druhou přestávkou Pepa Mareš.
 
Vinohrady už musely dát do poslední třetiny úplně vše. Jenže Lisa měl opravdu dobrou střeleckou formu a dvěma slepenými góly postavil domácí do prekérní situace. Mezi jeho dvě branky ještě vklínil tu svou po parádní střele Jarda Votuba, ale na víc už se domácí nezmohli.
 
Ačkoliv ještě v posledních minutách zkoušeli hru v šesti, vytrvale tlačili hostující pětici, další branky už nepřidali. Pardubice ovládly čtvrtý zápas a tím i celou sérii. Nutno dodat, že jejich nedělní vítězství bylo zasloužené. Vinohrady však končí se vztyčenou hlavou, dokázaly se po těžkém boji probojovat do play off, pak vyřadily ambiciózního nováčka z České Lípy a srdnatě vzdorovaly rovněž favorizovaným Pardubicím.
 
Hodnocení zápasu i celé sezony v podání trenéra Michala Pazdery: „Dnešní výkon nebyl dobrý. Nebyli jsme nebezpeční směrem dopředu, neunesli jsme emoce a také koncentrace neodpovídala semifinále první ligy. Pardubice byly v těchto klíčových věcech lepší, a proto zaslouženě zvítězily. Gratulujeme jim k postupu do finále. Za podporu v celé sezoně děkujeme skvělým fanouškům, bylo nám ctí před nimi hrát. Realizačnímu týmu i vedení chci poděkovat za krásnou sezonu. Hráči udělali obrovský kus práce a na to, čeho dosáhli, mohou být hrdí. Rovněž i jim děkuji za hezkou sezonu.“
 

TJ SKV - Sokol Pardubice 3:7 (1:4, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. J. Mareš (Svoboda), 38. J. Mareš (Svoboda), 54. Votruba (Svoboda) - 1. Bahník, 3. Lisa (Brychta), 11. Matys (Formánek), 16. Matys (Brychta), 36. Lisa, 53. Lisa, 56. Lisa (Ďopan). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 191.

Sestava: Weissgärber (53. Václavík) - Šach, Kytka, M. Mareš, Záň, Houra, Votruba (C), Trčálek - Raiter, Králík, Dolejš - Piňos, Smutný, Gregor - Zezulka, Svoboda, J. Mareš - Krůšek. Trenéři: Michal Pazdera a Vilém Svoboda.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.