Jedno tělo, jedna duše, jeden tým

8. 10. 2019

Elévové

2 minuty čtení

Po turnaji, který jsme organizovali před dvěma týdny doma v Rieger aréně, nastoupili naši kluci a holky do nedělního kola o zkušenost bohatší.

Tím poznáním bylo, že zdánlivě lehčí soupeři mohou svojí hrou vytvořit prostor pro nácvik nové taktiky, či nových kombinací v útoku i obraně. A ty pak lze umně využít při náročnějším utkání. Ne vždy jde totiž pouze o množství vsítěných gólů...

Na Zahradním Městě vsadili naši elévové na týmovost a důraznější plnění pokynů z trenérské lavičky. Naší sílou byla radost ze hry a plné nasazení. V prvních dvou zápasech si SKV zaslouženě vybojovalo vedení. Momentů, kdy jsi kluci a holky vychutnávali nadšení z krásy kombinací, přibývalo. Hra každou akcí dozrávala.

Finále nedělního turnaje přineslo nebývalý zážitek. Pro hráče, trenéry, diváky i rodiče. Díky systematickému vedení trenérů v prvních dvou zápasech turnaje si naši hráči a hráčky vyzkoušeli střídání jednotlivých „formací“ a měli možnost pocítit sílu a specifika jednotlivých útoků a obrany.

Do finále tak již vstupovali s jasnou taktikou týmové hry. Díky skvělému soupeři Prague Tigers Orange do utkání vstoupili oba týmy plné sportovního odhodlání a chuti zahrát si. Radost ze hry našich žlutých srdíček okamžitě stáhla i soupeře. Hra získala rychlost. Kluci a holky běhali z jedné strany na druhou, hezky si přihrávali a zkoušeli další a další kombinace.

Hra měla nevídaný spád. Naši sršeli energií, a když se soupeř dostal do vedení rozdílem dvou gólů, holky a kluci se semkli ještě víc a vyburcovali se k výbornému výkonu v útoku a promyšlené obraně. Hráli jedno tělo, jedna duše, jeden tým! A to nám přineslo naše nedělní vítězství nad výborným soupeřem i ve finále.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.