Juniorky jsou mezi osmi nejlepšími týmy v republice!

6. 4. 2013

Juniorky

4 minuty čtení

V sobotu naše juniorky čekal výlet do Plzně, kde sehrály dvě osmifinálová utkání s týmem Herbadentu. 

Čekal je nelehký úkol, v sestavě chyběla brankářka Mošnová, útočnice Rooijakkers a s nemocí dorazila Bartošová. Do brány tedy nastoupila dorostenecká útočnice Kuchařová, která již s chytáním má několik zkušeností.
 
První utkání už od začátku slibovalo dobrou podívanou, šance se střídaly na obou stranách a hrálo se v tempu. Ve třetí minutě byla vyloučena kapitánka Samake, ale to Sokolky nijak neodradilo od útočení a několikrát ohrozily bránu soupeřek. Skóre se ale měnilo až v osmé minutě, kdy se prosadila Tvrzniková po secvičeném signálu se Samake a druhý gól přidala v desáté minutě Plecitá po nahrávce Čermákové. Druhá třetina začala rychlým gólem již po 25 vteřinách, kdy se prosadila Trunečková, v sedmé minutě přesně mířila Čermáková a v desáté dorostenka Vejvodová. Ve dvanácté minutě snížila Kubišová na 1:5 z pohledu Herbadentu. Góly ve třetí třetině mohli diváci vidět až v šesté minutě, kdy vybojovala míček Iveta Svačinová a po individuální akci zakončila přesně mezi tyče. Následovalo opětné snížení Kubišové, ale to bylo vše, na co se soupeřky v tomto utkání zmohly a tak si Sokolky pohlídaly výsledek dalšími dvěma trefami Trunečkové, která zaznamenala hattrick a dala výsledku konečnou podobu 8:2.
 
Do druhého zápasu juniorky vstupovaly s vědomím, že pokud neprohrají více jak o sedm gólů, nebude se prodlužovat a mají jistý postup do čtvrtfinále první ligy. Utkání začalo opět mnoha šancemi, ale Vinohradským juniorkám to vůbec nelepilo. I proto se jako první prosadila v osmé minutě opět Kubišová z Herbadentu. V jedenácté minutě měly Sokolky početní výhodu, ale tuto nabídku k vyrovnání skóre nevyužily. Stavu 1:1 se Vinohrady dočkaly až ve druhé třetině, kdy se tvrdou ranou po krásném výběhu ze své poloviny prosadila Samake, bohužel to bylo od Vinohrad v tomto utkání všechno a před koncem druhé třetiny prohrávaly 1:2. Vývoj utkání se úplně lišil od prvního zápasu, kdy se Vinohradům dařilo téměř vše. Sokolské střely ne a ne najít cestu do branky, všechny končily na tělech protihráček nebo za mantinely a Herbadent trestal každé Vinohradské zaváhání. Pod hrůzný výsledek 1:6 se podepsalo mnoho faktorů – Bartošová utkání nedohrála, holky zbytečně řešily výroky sudích a hrály v pomyslné křeči. Herbadentu hra plná neodpískaných faulů zřejmě nevadila a vyvíjel na Vinohrady neustálý tlak. Čas ubíhal velmi pomalu, ale naštěstí se zastavil právě včas, aby poslal Vinohradské juniorky do čtvrtfinále první ligy.
 
Herbadent SJM Praha 11 - TJ Sokol Královské Vinohrady 2:8
 
Branky: 27. Dominika Kubišová, 36. Dominika Kubišová - 9. Aneta Tvrzniková, 10. Tereza Plecitá, 16. Tereza Trunečková, 22. Eliška Čermáková, 25. Kristýna Vejvodová, 36. Iveta Svačinová, 41. Tereza Trunečková, 42. Tereza Trunečková; rozhodčí: Jan Kuncl - Martin Sobotka; vyloučení: 0:1; bez využití; diváků: 49; zásahy brankářů: Veronika Zborníková 20, Zdislava Pilařová 0 - Lucie Kuchařová 20; po třetinách: 0:2, 1:3, 1:3;

TJ Sokol Královské Vinohrady - Herbadent SJM Praha 11 1:6
 
Branky: 18. Kristýna Samake - 8. Dominika Kubišová, 26. Nikola Šrámková, 37. Martina Švajnerová, 40. Petra Kořínková, 45. Martina Švajnerová, 45. Petra Kořínková; rozhodčí: Jakub Trnka - Patrik Trejbal; vyloučení: 0:1; bez využitízásahy brankářů: Lucie Kuchařová 13 - Zdislava Pilařová 17; po třetinách: 0:1, 1:1, 0:4;
 
Sestava Vinohrad:
Kuchařová – Sladkovská, Plecitá, Svačinová H., Samake – Tvrzniková, Čermáková, Trunečková, Vejvodová, Bartošová, Svačinová I.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.