Junioři hráli o čelo 2. ligy. S Tatranem padli 1:2, Olymp pak porazili 4:1

25. 11. 2019

Junioři

4 minuty čtení

Junioři SKV měli v neděli příležitost posunout se na první pozici 2. ligy. S Tatranem B ale po dobrém výkonu prohráli těsně 1:2. K vidění byl pěkný zápas, který naplno prověřil kvality obou týmů. Vítězství sokolové vybojovali ve druhém duelu s Olympem, který zdolali 4:1 hlavně díky hattricku útočníka Ondřeje Zeleného.

S Tatranem B bitva o první místo v tabulce

 
V prvním vzájemném utkání ve vinohradské sokolovně dokázali Střešovičtí sokoly potrápit a nakonec z toho bylo těsné vítězství pro SKV. Už před začátkem tak bylo jasné, že půjde o náročné střetnutí. To se i potvrdilo.
 
Po první třetině byl stavu 0:0 a obě obrany si počínaly solidně. Sokolové dobře bojovali, plnili cíle, co se obrany týče, a měli dobré zisky míčků v prostorech, kde to bylo cílem. Ve druhé třetině Vinohradští ve snaze o vstřelení branky mírně otevřeli svou obranu a vzápětí přišel trest. Tatran si ještě vytvořil několik dalších příležitostí, ale žádná nevedla ke druhém gólu.
 
Do třetí třetiny nastoupili hráči Vinohrad v lepším rozpoložení a zase se začali prezentovat svojí hrou. Ve 38. minutě konečně přišla branka. Střeleckou smůlu prolomil Matěj Šaroch a sokolové byli zpátky ve hře. I když pak měli převahu v držení míčku, dvě minuty po vstřelené brance přišla trefa na druhé straně. V závěru museli svěřenci Miroslava Purkrábka zariskovat a jít do šesti. 15 vteřin před koncem Jan Pinkas mohl srovnat, ale brankář Tatranu předvedl neuvěřitelný zákrok a tím vychytal svému týmu tři body.
 
"Byl to pro nás jeden z nejlepších zápasů dosavadní sezony. Bylo vidět, kam jsme se takticky posunuli. Většinu zápasu jsme se trápili s proměňováním šancí, kterých jsme si vytvořili víc než dost. Značný podíl na tom měl soupeřův gólman, který vytáhl několik krásných zákroků. Neproměňování nás nakonec stalo body," ohlédl se za druhou porážkou v sezoně kouč Purkrábek.
 

Odpoledne vítězství nad Olympem

 
Papírově slabší soupeř spíše vyčkával a poctivě bránil. Několikrát dokonce zahrozil z brejkových situací, ale vinohradští obránci si s tím dokázali poradit. Sokolové se zase trápili s nedostatkem gólů, ale tentokrát to bylo zapříčiněno spíše špatným rozhodováním než brankářem soupeře.
 
Přesto se Vinohrady dokázaly dvakrát prosadit, na což soupeř zaregoval kontaktní trefou a stále se tak držel na dostřel. Ve druhé třetině se sokolům přestalo dařit v mezihře, na což trenér Purkrábek zareagoval stažením hry na dvě pětky. Ondřej Zelený následně ve třetí části zkompletoval hattrick a Marek Paštika ve 42. minutě uzavřel skóre na konečných 4:1. Junioři předvedli proti Olympu slabší výkon než v prvním nedělním utkání, na body to ale tentokrát stačilo.
 
"V zápase jsme sice byli bez debat více na míčku a tvořili hru, ale soupeř si v zatažené obraně počkal na naše chyby a hrozil. I díky dobré obraně Olympu jsme většinu zápasu vedli jen o gól. Závěr zápasu jsme si nenechali utéct, zatlačil a přidali další góly na pojištění," dodal trenér Purkrábek k výhře 4:1. Junioři jsou po deseti kolech na třetí příčce 2. ligy a na vedoucí béčko Tatranu ztrácejí tři body.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.