Elévové sbírali zkušenosti v Mladé Boleslavi

10. 3. 2020

Elévové

2 minuty čtení

Elévové o víkendu vycestovali ke svým zápasům do Mladé Boleslavi. Jejich snažení opět sledovala Viki Maříková, jejíž brácha obléká dres SKV. Report od Viki si můžete přečíst.

Přivstala jsem si a vyjela se podívat do Mladé Boleslavi, jak si tam povedou elévové, mezi nimiž hraje i můj brácha.

Na začátku prvního zápasu asi ještě spali, protože první branku jsme od kluků z Technology Florbal MB White dostali hned po uplynutí prvních pár vteřin. Pak následovaly další góly evidentně silnějšího soupeře, ale to už se naši kluci probrali a bránili, co to šlo. Dokonce se jim povedlo vstřelit dvě branky. Zápas pro nás skončil prohrou 2:11.

Ve druhém utkání se kluci chystali na ještě lepší tým Technology Florbal MB Black. Ani tady se zázrak nekonal, i když začátek nebyl vůbec špatný. Kluci se se soupeřem srovnávali, ale brzy jim došly síly a jako by začali zmatkovat. A tak, i když se jim podařilo nasázet mnohem víc gólů než v prvním zápase, nakonec  prohráli 7:15.

V závěrečném třetím zápase jsme se utkali s FBC Kutná Hora - Orlové. Kluci zápas zahájili dobře, góly padaly jeden za druhým jak od nás, tak od soupeře. V jednu chvíli to vypadalo, že bychom mohli srovnat na 4:4, což by určitě pomohlo našemu sebevědomí a povzbudilo by nás to k trochu lepším výkonům, ale když nám soupeř začal utíkat o tři branky dopředu, sokolové už s elánem nevystačili. A proto nás i kluci z Kutné Hory porazili, skóre bylo 5:10.

Je jasné, že na tomto turnaji se kluci utkali se silnějšími, lépe sehranými týmy. Na góly si vypracovali dost šancí, ale neměli asi střeleckou formu. Hodně střel mířilo vedle. Myslím si však, že i když všechny tři zápasy prohráli, byl to pěkný turnaj. Kluci dělali, co mohli, a získali další cenné zkušenosti.

Foto: David Štěrba

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.