Na play off jsme se těšili, zní z týmu juniorů

13. 4. 2020

Junioři

4 minuty čtení

Proti celkům ze špičky tabulky předváděli vinohradští junioři solidní výkony a pravidelně brali body. To dávalo samotným hráčům i realizačnímu týmu naději na úspěšné vystoupení v play off. Jenže předčasné ukončení sezony kvůli koronaviru všechny plány zhatilo. Přesto mladí sokolové zapsali řadu cenných vítězství a nasbírali cenné zkušenosti.

Junioři Vinohrad se nakonec v předčasně ukončeném ročníku 2. ligy umístili na čtvrté příčce, přičemž ovšem nasbírali stejný počet bodů jako třetí Draci z Říčan, kteří odehráli o jedno utkání navíc. „Bohužel jsme už nemohli porovnat síly se soupeři v play off. V průběhu sezony jsme hráli vyrovnané zápasy s horní částí tabulky, a tak jsme se na play off velmi těšili,“ zalitoval trenér Miroslav Purkrábek, který mužstvo v létě 2019 převzal od Jana Hanáka.

„Pocitově jsme v sezoně nepodávali výkony, které jsme chtěli, ačkoliv výsledky nebyly špatné. Celkem tři zápasy jsme prohráli v základní hrací době, z toho pouze jeden o více než jeden gól. Několik duelů jsme museli rozhodnout až v nájezdech. O to více nás mrzelo, že jsme se trápili právě s papírově slabšími soupeři. Téměř celý ročník nás sužovala nepřesnost v zakončení. Nejvíce charakteristické pro naši sezonu ale byl nepoměr výher v prvních a druhých zápasech turnajů. Zatímco 92 procent druhých zápasů jsme vyhráli, u prvních utkání to bylo bídných 17 procent. Takový počet zaváhání v prvních zápasech nás mohl stát možnost zahrát si play off,“ rozebral detailně kouč Purkrábek uplynulou sezonu z pohledu juniorů.

„Na druhou stranu musím vyzdvihnout systematickou hru, účinné napadání a poctivou obranu. Ačkoliv počet obdržených branek (72) tak možná nevypadá, většinu gólů jsme dostali z brejků a našich chyb v útoku,“ vyjmenoval trenér juniorského týmu pozitiva.

Jeho svěřenci rovněž nastupovali za seniorské týmy. „Ve spolupráci s trenéry můžu B a C jsme zapojovali juniory do mužských zápasů, aby si začali zvykat i na mužský florbal. Tři hráči se dokonce dostali do tréninkového procesu A týmu a dva z nich nastoupili i v zápasech. Jsem také spokojený s tím, že jsme během celé sezony využívali dorostence. Mladší kluci se toho mají hodně co naučit právě od starších juniorů, z nichž někteří letos nastoupili i do superligy,“ popsal Purkrábek propojení dorostenců, juniorů a mužských celků.

„Společně s vedením klubu se nám povedlo rozjet dva nové projekty. Tím prvním byla spolupráce s Kladnem, ve kterém naši dorostenci i junioři mohli během sezony nasbírat cenné zkušenosti z jiného týmu i vyšších lig. Tím druhým je spolupráce s trenérem brankářů Martinem Hovořákem, který s gólmany celý rok pracoval a například na Matyášovi Lorencovi bylo zlepšení znatelné. Pevně věřím, že obě možnosti budou pro kluky připravené i pro další ročník,“ doufá kouč juniorů.

„Výhledově musíme zamakat na výše zmíněných herních nedostatcích, ale hlavně herním nasazení a koncentraci. Do další sezony bych také rád zapojil nadějné hráče do mužských kategorií. A příští ročník snad bude zakončen v play off,“ uvedl Purkrábek na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.