Dorostenky a juniorky porazily v přípravě Slavii. Zlepšíme se, slibuje nový kouč

9. 6. 2020

Juniorky

3 minuty čtení

Dívčí mládež vstoupila do přípravy na novou sezonu úspěšně. Svěřenkyně nového kouče Šimona Krále zdolaly v přípravném utkání pražskou Slavii vysoko 7:1. Ačkoliv výkon nebyl podle trenéra zcela ideální, našlo se v něm spousta pozitiv a je na čem stavět.

Šimon Král převzal dorostenky a juniorky po Petru Blažejovi, který u těchto kategorií strávil poslední roky a nyní se rozhodl dát si od trénování pauzu. „Budu se snažit holky připravit na ženský florbal. Jednou z motivací věnovat této práci maximum je pro mě vidina toho, že některou z hráček spatřím nastupovat za náš A tým,“ uvedl 18letý Šimon Král, který čerstvě přešel z juniorů do seniorské kategorie a na začátku přípravy dostal šanci v mužském áčku.

A jak se Šimon ke koučování už v tak brzkém věku dostal? „Trénovat jsem začal v minulé sezoně, kdy mě oslovil bývalý trenér starších žákyň Jan Otta, který k sobě hledal asistenty a zároveň budoucí nástupce. O pozici trenéra jsem uvažoval už druhým rokem, a tak mohu zpětně říct, že jsem rád za toto rozhodnutí a za to, že mohu spolupracovat s profesionály, kteří v našem klubu rozhodně nechybějí,“ popsal svou cestu k pozici trenéra.

Mladé sokolky zdolaly v přípravném utkání Slavii 7:1. „S vysokým vítězstvím bychom mohli být spokojeni, bohužel ale náš výkon nebyl ideální. Je to teprve nedávno, co jsme si vysvětlovali nové systémy a teď jsme je chtěli vyzkoušet i v zápase. Zůstávám pozitivní, protože novou hru nemáme na sto procent zažitou, takže nemůžeme očekávat zázraky,“ řekl na rovinu Král, který doufá, že se výkony týmu směrem do sezony dostatečně vyladí.

Nyní se miniladies chystají na turnaj do Brna. „Věřím, že už budeme plně připraveni odehrát kvalitní utkání s kvalitními soupeři z celé republiky. Do začátku sezony pak zbývá spousta času a právě čas je to, co potřebujeme, a to, co následně ukáže, jak jsme se s úkolem zkvalitnění hry ztotožnili. Na konci srpna bych ještě rád odehrál nějaká přátelská utkání jako generálku před ostrým startem ligové části,“ dodal Král k programu letního přípravného období.

Přátelské střetnutí úspěšně odstartovalo spolupráci s dívčími týmy florbalové Slavie, přičemž by měla následovat ještě další přípravná klání. Navíc mají hráčky z mladších slávistických kategorií možnost vyzkoušet si florbal v SKV. Z opačné strany budou Vinohrady poskytovat „sešívaným“ mužské posily, které by měly pomoci klubu z Edenu k postupu do národní ligy.

Výsledek přípravného utkání dorostenek a juniorek:

TJ SKV - FBC Slavia Praha 7:1

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.