Ladies tentokrát stoprocentní. Porazily jak Black Angels, tak Nové Strašecí

29. 9. 2020

Ženy A

3 minuty čtení

Ženský A tým výsledkově zvládl první dva venkovní zápasy v nové sezoně a dokázal porazit Black Angels i Nové Strašecí. Svěřenkyně kouče Sigla se v obou zápasech musely vyrovnvávat s houževnatou osobní obranou soupeře, ale nakonec si poradily a zapsaly do tabulky 1. ligy šest bodů.

V páté minutě otevřela skóre 3. kola 1. ligy Aneta Kalivodová. Sokolky se pak dlouho nedokázaly střelecky prosadit. Jednak kvůli výborně chytající brankářce domácích Nikole Churáčkové a jednak kvůli vlastní střelecké nemohoucnosti. Anna Kutnarová navíc v úvodu prostředního dějství neproměnila trestné střílení, a tak domácí hráčky otočily skóre ve svůj prospěch.

V závěru druhé části to konečně přišlo a za Vinohrady skórovala Eliška Reischlová. Ta se ve třetí třetině prosadila ještě jednou, další dva zásahy přidala Tereza Trunečková a SKV nakonec vyhrálo nad Black Angels 5:2. „Dvě třetiny to byl z naší strany festival neproměněných šancí. Neuvěřitelný výkon brankářky soupeře. Na konci jsme naštěstí opakovaně skórovali a vyhráli zápas,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Pavel Doubek.

Black Angels - TJ Sokol Královské Vinohrady 2:5 (0:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 25. Covancová (Staňková), 34. Janušková (Martínková) - 5. Kalivodová (Kruberová), 37. Reischlová (Kuchyňková), 44. Trunečková (Nigrinová), 45. Reischlová (Nigrinová), 52. Trunečková (Bližňáková). Rozhodčí: Bollardt, Flek. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 46. 

Sestava SKV: Kuchyňková - Hošková, Dobisíková, Trunečková, Kratochvílová, Bartůňková, Skalická, Chlebcová - Reischlová, Nigrinová (C), Bližňáková - Kutnarová, Kalivodová, Kolafová - Kruberová, Kisugite, Bursová. Trenéři: Sigl, Doubek, Hrušková.


Domácí tým držel s favoritkami zápasu krok do té doby, než se rozstřílela Angelika Bližňáková. Slovenská útočnice ve službách SKV vsítila čtyři branky během deseti minut hry a nasměrovala Vinohrady k vysoké výhře. V závěrečné třetině ženské áčko přidalo ještě další čtyři zásahy a nakonec po zásluze zvítězilo ve Stochově 10:4.

„Nové Strašecí hrálo velmi dobře a důrazně. Naštěstí se nám dařilo jejich osobku přehrávat a proměnit naše šance lépe než v předchozím zápase s Black Angels. Většina našich hráček předvedla dobrý výkon,“ dodal k nedělnímu střetnutí Pavel Doubek. Další zápasy sehrají Ladies za dva týdny v domácí Rieger aréně.

TJ Sokol Nové Strašecí - TJ Sokol Královské Vinohrady 4:10 (3:4, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 14. Matějková, 14. Schumannová (Matějková), 20. Schumannová (Šarochová), 43. Jandová (Kleknerová) - 3. Kisugite (Skalická), 8. Reischlová (Nigrinová), 15. Bližňáková (Kisugite), 16. Bližňáková (Nigrinová), 21. Bližňáková (Nigrinová), 26. Bližňáková (Dobisíková), 46. Kutnarová (Kolafová), 47. Nigrinová (Bližňáková), 52. Kisugite (Skalická), 56. Bursová (Skalická). Rozhodčí: Buzický, Dolejš. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 39.

Sestava SKV: Kuchyňková - Hošková, Dobisíková, Kratochvílová, Bartůňková, Skalická, Chlebcová - Reischlová, Nigrinová (C), Bližňáková - Kutnarová, Kalivodová, Kolafová - Kruberová, Kisugite, Bursová. Trenéři: Sigl, Doubek, Hrušková.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.